Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan saldırgan tekrar gözaltına alındı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan saldırgan tekrar gözaltına alındı

Müjdat Gezen Kültür Merkezi'ni kundaklayan şahıs yeniden gözaltına alındı.

Müjdat Gezen Kültür Merkezi'ni kundaklayan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Dün gözaltına alınan saldırgan emniyetteki ilk ifadesinde, "Müjdat Gezen'in Osmanlı Padişahları'ndan Abdülhamit Han'ın torununa hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım, alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim" demişti. 

SERBEST BIRAKILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgusunun ardından, 'yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Mehmet Ali Aligül'ün hakimlik işlemleri sona erdi

Nöbetçi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Aligül'ün adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

"ALKOLLÜ DEĞİLDİM, VATANİ DUYGULARIMLA YAPTIM"

Serbest bırakıldıktan sonra adliye bahçesi önünde gazetecilere konuşan Aligül, kundaklamayla ilgili olarak, "Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim. Abdülhamit hepimiz için, bu ülke için bir şeyler yaptı. Benim hakkımda kendisi gibi ayyaş biri yaktı diyorlar. Öyle bir şey yok. Ben hayatımda alkol almadım, herhangi bir örgüte mensup değilim" diye konuştu.

TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

Zanlı Aligül'ün serbest bırakılmasına Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un talimatı üzerine savcılık itiraz etti. Savcılık Ali Aligül yakalanarak tutuklanmasını istedi.

Zanlı Aligül, çıkarılan yakalama kararının ardından yeniden gözaltına alındı.