Muğla’da üniversitelilere zorla ‘Evet’ propagandası

Muğla’da üniversitelilere zorla ‘Evet’ propagandası

MSKÜ yöneticilerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konuşmacı olacağı etkinliğe öğrencileri zorla götürmeye çalıştığı ortaya çıktı. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin “Ders yoklamaları etkinlikte alınacak” bahanesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konuşmacı olduğu etkinliğe zorla götürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

İleri Haber’e bilgi veren Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencileri, kendilerine ders yoklamalarının Bakan Kaya’nın bugün (23 Mart) konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte alınacağının söylendiğini ve yüksekokulun diğer bölümlerinde de benzer bir uygulama olduğunu belirtti.

Bugün saat 17.00’da MSKÜ Kötekli Kampüsü’nde yapılacak etkinlik için üniversitenin ana sayfasında Rektör Mansur Harmandar’ın imzasını taşıyan bir duyuru da yer alıyor.

Öte yandan Ula Meslek Yüksekokulu’nun önüne öğrencileri almaya gelen otobüsler dikkat çekti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da mülki amirler tarafından “Hayır” çalışmasına dönük ciddi kısıtlamalar getirilirken kamu kurumlarının “Evet” propagandasına alet edilmesi tepkiyle karşılanıyor. 

Son olarak Manisa’da Dündar Çiloğlu Lisesi öğrencileri “Seminer var” denilerek Bilal Erdoğan’ın konuşma yapacağı bir etkinliğe götürülmüş, ancak liseliler İzmir Marşı söyleyerek etkinlik salonunu terk etmişlerdi.

Üniversite rektörü Mansur Harmandar 2014 yerel seçimlerinde AKP Büyükşehir Belediyesi adayıydı.

DAHA FAZLA