Müftüden skandal sözler: 'Kız çocukları ergenlik çağında evlendirilmeli'

Müftüden skandal sözler: 'Kız çocukları ergenlik çağında evlendirilmeli'

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, çocuklarının babaları tarafından ergenlik çağında evlendirilmelerini istedi.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Narlıca Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde konferansta velilere, "İslam’a göre, çocukların anne ve babaları üzerinde bazı hakları olduğunu", bunlardan birinin de "çocuğun ergenlik çağına eriştiğinde babası tarafından evlendirilmesi" olduğunu söyledi. Kavillioğlu skandal sözlerine "kız çocukları 9-15 yaş arasında evlendirilebilir" şeklinde devam etti.

[ih2]

Antakya Gazetesi'nde yer alan habere göre; müftü Kavillioğlu, konuşmasında, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize önem vermeliyiz. Onlara karşı olan görev ve sorumluluklarımızı azami ölçüde yerine getirmeye çalışmalıyız” dedi.

Kavillioğlu, “Çocuğun, babası üzerindeki haklarından biri, buluğ çağına erişince çocuğunu evlendirmesidir. Hem Kur’an-ı Kerim hem de Hz. Peygamber, gençlerin ve yetimlerin buluğ çağına erince evlendirilmelerini emretmektedir” diye konuştu.

Kavillioğlu, ergenlik çağını ise "İslâm âlimlerinin çoğunluğuna göre kızlarda 9-15, erkeklerde 12-15 yaşları arası olarak belirlenmiştir" diye açıkladı.