Müfredattan çıkarılan evrim ve felsefeyi çocuklara ulaştırmak için kampanya 

Müfredattan çıkarılan evrim ve felsefeyi çocuklara ulaştırmak için kampanya 

Toplumcu Mimarlar ve Mühendisler Meclisi çocuklara bilimsel kitap ve belgeselleri ulaştırabilmek için kitap kampanyası başlattı.

Toplumcu Mimarlar ve Mühendisler Meclisi evrim ve felsefenin milli eğitim müfredatından çıkarılmasının ardından harekete geçti. Bir kitap kampanyası başlatan mimar ve mühendisler Ovacık’tan başlayarak gelecekteki meslektaşlarına bilimsel düşünceyi aşılamayı hedefliyor.

“Müfredattaki gericileşmeye karşı çocuklarımızla dayanışıyoruz” diyen mimar ve mühendisler kampanyaya ilk olarak Dersim’in Ovacık ilçesinde başlayacak.

Kampanyayı anlatan Toplumcu Mimarlar ve Mühendisler Meclisi üyesi Deniz Öztürk kampanyayı eğitimde gericilik başlığı altında başlattıklarını ifade ederek, “Kampanyanın özü bilim, teknik, mühendislik ve mimarlık kitapları toplamak ve ulaştırmak” dedi.

“AMACIMIZ GELECEKTEKİ MESLEKTAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELMEK”

“Sadece Ovacık’la kalmasın, başka yerlerde de devam etsin istiyoruz” diyerek kampanyayı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

“Ovacık’ta hali hazırda bir dayanışma oluşturulmaya çalışılıyor, yerel yönetim anlayışı var bu yüzden oradan başlamak istedik. 

Bizim elimizden şimdilik gelen belki de gelecekteki meslektaşlarımız olacak çocuklarla bir araya gelmek.

Evrimin, felsefenin müfredattan çıkarılması alanındaki boşluğu doldurmaya dair bir sözümüz olsun istiyoruz.”

KİTAP TOPLAMA NOKTALARI

Kitaplar İstanbul Anadolu Yakası için Kadıköy’de bulunan Sofa Kolektif isimli mekandan ve Avrupa Yakası’nda bulunan Tatavla Dayanışma Pazarı’na bırakılabilecek.

DAHA FAZLA