Müezzinden müftülükte görevli kadına taciz!

Müezzinden müftülükte görevli kadına taciz!

Cami müezzini müftülükte görevli 21 yaşındaki kadını taciz etti. Genç kadın müezzin hakkında şikayette bulundu.

Trabzon’da bir camide müezzin olan A.Ö. Ortahisar İlçe Müftülüğü’nde görevli 21 yaşındaki kadın memura sosyal medyadan tacizde bulundu. Müezzine tepk gösteren genç kadın A.,Ö.’yü şikayet etti.

Sosyal medya hesabından kendisine gelen, çiçek ve kalp karakterlerinin yer aldığı ‘Tanışalım mı, Nerede yaşıyorsunuz?’ şeklindeki mesaj hakkında araştırma yapan E.A., mesajı gönderen kişinin kentte bir camide müezzin olarak görev yapan A.Ö. olduğunu tespit etti. Bunun üzerine “Aynı kurumda çalışıyoruz. Müezzin olarak çalışıyorsunuz. Utanmıyor musunuz o resimleri atmaya” yanıtı veren E.A., polis merkezine giderek müezzin A.Ö. hakkında şikayetçi oldu. E.A., mesaj kayıtlarını da delil olarak polise sundu.

İlçe Müftülüğü’ne de şikayet dilekçesi veren E.A., müezzin A.Ö.’nün idari soruşturmaya tabii tutulması ve açığa alınmasını istedi.

AVUKATI: AÇIĞA ALINMASI GEREKMEKTEDİR

DHA’nın haberine göre konuyla ilgili açıklama yapan E.A.’nın ağabeyi ve aynı zamanda avukatı olan Aykut Engin Ö., kız kardeşine sosyal medya üzerinden taciz mesajları geldiğini anlatarak, "Bu mesajla ilgili yapılan araştırmada bu kişinin evli çocukları olan bir müezzin olduğunu öğrendik. Yasal ve idari başvurularımızı yaptık. Toplum önünde din eğitimi adı altında böyle bir görevdeki kişinin bu şekilde karşımıza çıkması son derece üzücüdür.  Kendisiyle görüştüm hata yaptığını, özür dilediğini ve pişman olduğunu söyledi. Bu kişinin açığa alınması gerekmektedir. Yasal süreci hep birlikte göreceğiz" dedi.

DAHA FAZLA