Motorlu taşıtlar vergisine yüzde 40 zam geliyor

Motorlu taşıtlar vergisine yüzde 40 zam geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Motorlu taşıtlar vergisine yüzde 40 zam yapılacağını açıkladı. Bakan Ağbal ayrıca sigara kağıtlarında da artık özel tüketim vergisi alınacağını duyurdu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbal açıklamasında, "2018 yılında bizim 2017 yılına göre gelecek sene harcamalarımız 89 milyar lira artacak, faiz giderlerimiz de 14.2 milyar lira artacak. 2018 yılına ilişkin olarak hedefimiz 65 milyar 924 milyon lira bütçe açığı olacak ve milli gelire oranı da yüzde 1.9 olacak" dedi. 

KURUMLAR VERGİSİ YÜZDE 20'DEN YÜZDE 22'YE ÇIKARILACAK

Bütçe gelirlerini artırmak için vergilerde yeni düzenlemer yapacaklarına açıklayan Bakan Ağbal, "İlk söylenmesi gereken, finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak bir düzenlemeyi meclise sevk edeceğiz. Kurumların dağıtılmayan kar paylarından da yüzde 1 oranında bir vergi tevfikatının yapılmasını öngörüyoruz. Şirketlerin 2 yıldan fazla elde tutmuş oldukları gayrimenkulleri elden çıkarma halinde yüzde 75 kazanç istisnası var, bunu yüzde 50'ye düşüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

3'ÜNCÜ DİLİM GELİRLER İÇİN YÜZDE 3 ZAM

Ağbal, gelir vergisinde yapılacak değişikliklere ilişkin, "Gelir vergisi tarifesinde bir değişikliğe gideceğiz. Ücret değişikliği için 2018 yılından itibaren geçerli olacak. Tarifede yaptığımzıdaki değişiklik üçüncü diliminde gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30'a çıkarıyoruz" dedi.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNE YÜZDE 40 ZAM

Ağbal açıklamasının devamında, "Binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi önümüzdeki seneden itibaren yüzde 40 artırılacak. Ayrıca Makaron denilen sigara kağıtlarına da özel tüketim vergisi geliyor" şeklinde konuştu.