Mobbingi şikayet eden engelli çalışanı ‘FETÖ’den attılar

Mobbingi şikayet eden engelli çalışanı ‘FETÖ’den attılar

Çalıştığı Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda mobbing gördüğü için şikayette bulunan engelli yurttaş, ‘FETÖ’cü suçlamasıyla işten atıldı.

Yüzde 56’sı kamuya ait olan Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda (MKK); insan kaynakları yöneticisi olarak çalışan Rahmi Ünsal, müdürü tarafından kendisine mobbing uygulandığını söyleyerek, 3 Nisan’da çalıştığı kuruma şikâyette bulundu.

59 yaşındaki Ünsal, 17 gün sonra ‘FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisakı olduğu’ iddiasıyla işten atıldı. İki savcılıktan, hakkında Gülen cemaatine yönelik soruşturma bulunmadığı yönünde yazı alan Ünsal, işe iade için İş Mahkemesi’ne başvurdu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Ünsal, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atılmadığı halde, İş Mahkemesi, 673 sayılı KHK’yı dayanak sayıp davayı reddetti. Ancak Ünsal, KHK ile atılmadığı için OHAL Komisyonu’ndan da geri çevrildi. Kan hastalığından ötürü yüzde 92 oranında engelli sayılan Ünsal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, hakaret ve iftira gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

DAHA FAZLA