'MİT döviz krizini aşmak için belediye başkanlarından yurtdışındaki paralarını rica etti'

'MİT döviz krizini aşmak için belediye başkanlarından yurtdışındaki paralarını rica etti'

MİT'in döviz krizini aşmak için belediye başkanlarından yurtdışındaki paralarını rica ettiği belirtildi.

MİT'in döviz krizini aşmak için belediye başkanlarından yurtdışındaki paralarını rica ettiği ortaya atıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT); AKP/Saray rejiminin başarısız ekonomi poliikaları, hukuksuz OHAL dayatması ve toplumda geniş tepkilere yol açan başkanlık ısrarı ile ortaya çıkan gergin tablonun sonucu olarak meydana gelen döviz krizine müdahale etmek için bazı belediye başkanlarından yurtdışında tuttukları paralarını Türkiye'ye getirmelerini rica ettiği belirtildi.

'İşte o günlerde dövizdeki kısmi düşüş bu sayede gerçekleşti. Piyasaları rahatlattık' şeklindeki ifadeleri aktaran Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın, bugünkü köşe yazısında yer verdiği iddialar ve ilgili bölüm şöyle:

"Sizlerin dikkatini çekti mi?.. Bilemem. Takvim yaprakları 26 Ocak Perşembe gününü gösterdiğinde ülkemizin rutin gündeminde malum meselelerin yanı sıra döviz kurunda hızlı yükseliş de vardı. Rutin gelişmeler(!) içinde savrulur giderken, ajanslardan yine rutin bir haber düşmüştü gündeme;

'Türkiye genelinde FETÖ yapılanmasına karşı gözaltılar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı olan 17 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suç ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı" diye. Baktık geçtik habere. Unuttuk. Güya gazeteciyiz, sonu ne oldu diye araştırmadık bile. Hikayenin gerisini Maliye Bakanlığı'nda çalışan üst düzey bürokratın anlattıklarından özetleyerek ve isim vermeden aktarayım:

O gün, bu operasyonlar yapılırken, Ankara'da bir belediye başkanı ve oğluna da operasyon yapılıyor. O Belediye Başkanı ve oğlu, ifadelerinin alınacağı gerekçesiyle Emniyet'e değil de Yenimahalle'ye(MİT kampusu-aht-) davet ediliyor. Belediye Başkanı Yenimahalle'ye geliyor. Kendisinden yurt dışındaki paralarının bir bölümünü Türkiye'ye transfer etmesi rica ediliyor. Belediye Başkanı ricayı kıramıyor!.. Oğluna söylüyor ve 650 milyon dolar Türkiye'ye giriyor. Bu arada o belediye başkanı 2 gün Yenimahalle'de misafir ediliyor. O sırada  S... şirketine de operasyon devam ediyor. Operasyon, Ankara ile de sınırlı kalmıyor. İstanbul'daki bir Belediye Başkanına da benzer talep iletiliyor. O da hiç ikiletmeden 400 milyon dolarlık parayı Türkiye'ye sokuyor. Maliye Bakanlığı'ndaki bürokratın anlatımına göre; 1 milyar dolar civarında para gelir gelmez piyasa sürülüyor. Kaynağım diyor ki; "İşte o günlerde dövizdeki kısmi düşüş bu sayede gerçekleşti. Piyasaları rahatlattık."