Miraz bebeğin babası: Çocuğuma sarılmak milli güvenliği bozuyormuş!

Miraz bebeğin babası: Çocuğuma sarılmak milli güvenliği bozuyormuş!

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte cezaevinde tutulan 8 aylık Miraz bebeğin babası, 6 haftadır bebeğine sarılamadığını belirterek “çocuğuma sarılmak milli güvenliği bozuyormuş” sözleriyle isyan etti.

@Meryem_Yildrim
 

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte İstanbul’daki Bakırköy Kadın Cezaevi'nde tutulan 8 aylık Miraz bebeğin babası, 6 haftadır bebeğine sarılamadığını söyledi. Adalet taleplerine olumlu bir yanıt alamadıklarını anlatan Akbaba, “Çocuğuma sarılmak milli güvenliği bozuyormuş” sözleriyle isyan etti.

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) siyasi çalışma yürüttüğü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz etkinliklerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan annesiyle birlikte Bakırköy Cezaevi’ne konulan 8 aylık Miraz bebek için babasının mücadelesi sürüyor.

40 GÜNDÜR CEZAEVİNDE TUTULUYOR

Miraz bebek, 19 Şubat Pazar günü kendisi için babasıyla birlikte alışveriş yaparken sokakta polis tarafından durdurularak tutuklanan annesiyle 40 gündür Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalıyor.

Cezaevi yönetiminin, ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) keyfi bir şekilde dayanak göstererek tutuklu görüşlerinde sorun çıkarttığını anlatan Baba Cengiz Akbaba, “Cezaevi görüşleri yönetimin keyfine bırakılmış, aylık da yapabilirler, 2 aylık da” dedi.

‘DARBECİLERE DÖNÜK UYGULAMA 8 AYLIK BEBEĞE UYGULANIYOR’

Edirne ve Tekirdağ F Tipi cezaevlerinde aylık açık görüşlerin düzenli şekilde yapıldığını belirten Akbaba, “Darbeci askerlere dönük olduğu söylenen bir uygulamayı 8 aylık bir bebeğe yapıyorlar. Bizim ‘milli güvenliği tehdit’ ile hiçbir alakamız yok. Aksine, darbecilerin verdiği cezayla bu bebek cezaevine atıldı annesiyle birlikte” ifadelerini kullandı.

‘6 HAFTADIR BEBEĞİMİ CAMIN ARKASINDAN GÖRÜYORUM’

6 haftadır bebeğini camın arkasından gördüğünü söyleyen ve üzüntüsünü paylaşan baba Cengiz Akbaba, “10 hafta sonra açık görüş yapılabilecek. Bu haksızlık” diye konuştu.

GÜNEŞ GÖREMİYOR, PASLI SULARLA YIKANIYOR, İYİ BESLENEMİYOR

Miraz bebeğin sağlık durumu ve beslenme koşullarını sorduğumuz Akbaba, çocuğunun cezaevindeki koşullarında maruz kaldığı sorunları şöyle paylaştı: “Bebeğimiz güneş görmüyor, toprağa basmıyor, küflü ve rutubetli yerlerde yaşıyor. Bebeğin sağlık durumu nasıl iyi olur böyle bir yerde?

Bebek için bazı şeyleri dezenfenkte etmek için sirke istiyorlar, vermiyorlar. Su paslı borulardan geliyor ve bebek bu suyla yıkanıyor. Suyu steril yapmak için istenen bir madde var onu da vermiyorlar. Bir insanın hele bir bebeğin yıkanması için hiç sağlıklı bir su değil.

Bebeğin yiyebileceği bir şeyler istenmiş ama vermemişler. Daha anne sütü içen bir bebeğe yarısı şeker olan meyve suyu vermişler. İçeridekilerden biri baharatsız tuzsuz diyet yemeği istiyormuş, onlardan bir şey yaparak ek gıda olarak vermeye çalışıyorlar bebeğe.”

Akbaba sözlerini adalet talebiyle sonlandırdı.


NE OLMUŞTU?

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2011’deki siyasi çalışmalarına katılan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz etkinliklerine katılan Gülistan Diken Akbaba, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada cezasının Yargıtayca onanmasının üzerine, 19 Şubat’ta eşi ve çocuğuyla birlikte sokakta yürürken tutuklanmış, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konmuştu.

8 aylık bebeğini kötü cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalan Gülistan Diken Akbaba, 2013 yılında yargılandığı dava kapsamında 2 yıl tutuklu kalmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Hakkında istenen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Yargılamayı sürdüren Hakim Mehmet Ekinci ise 28 Ocak tarihinde “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Yargılamaya yapan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise KCK Avukatlar, Şike, Oda TV gibi davalarda alınan kararlarla biliniyor.