Milyonları ilgilendiren TEOG açıklaması taksi durağında yapıldı

Milyonları ilgilendiren TEOG açıklaması taksi durağında yapıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’u artık yanlış buluyorum, kaldırılması lazım” ‘talimatı’nın ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 1.2 milyon 8. sınıf öğrencisi ve velilerinin merakla beklediği soruya taksi durağında yanıt verdi.

2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk ders zili için dün Şanlıurfa’da törene katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım TEOG'a ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, milyonlarca öğrenci ve veli bugün kararı Bakan Yılmaz’ın taksi durağında yaptığı açıklama ile öğrendi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre,  bugün Afrika Büyükelçileri ile kahvaltı programında bir araya gelen Bakan Yılmaz, programda gazetecilerden soru alınmayacağının belirtilmesine karşın kahvaltı sonrasında programda yer almayan taksi durağı ziyaretinde soruları yanıtladı. Bakan Yılmaz, yeni dönemde MEB takviminde ilk dönem 29-30 Kasım tarihlerinde ikinci dönem ise 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde de yapılması planlanan ikinci ortak sınava ilişkin “Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı” sorusuna “Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak” yanıtını verdi.