Milli eğitimde yeni ‘değer’: Cihat

Milli eğitimde yeni ‘değer’: Cihat

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı yeni döneme ilişkin müfredatta eğitimin her alanında cihat kelimesi bir 'değer' olarak yerini alıyor.

172 sınıf düzeyi için 53 dersin taslak öğretim programı 10 Şubat tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden askıya çıkarıldı. Taslak program incelendiğinde İmam hatiplere 'cihad' kavramının bir değer olarak sunulduğu ve yeni müfredatta sıkça yer verildiği görülüyor.

Taslak metne göre, imam hatip ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine verilecek olan Temel Dini Bilgiler dersinde 'Allah'a Kulluk ve İbadet' ünitesi içerisinde “Allah Yolunda Mücadele: Cihad” isimli bir konu da yer alıyor.

Yine aynı ünitenin ‘Amaçlar’ kısmında “Cihad, yardımlaşma ve dayanışma, doğruluk” ifadeleri yer alıyor.

Yine Ortaöğretim Temel Dini Bilgiler (İslam 1-2) dersinde yer alan ‘Milli ve Manevi Değerlerimiz’ ünitesinde ‘Vatan ve millete karşı görev ve sorumluluklarımız’ konusu başlığında ‘cihad’ yer alıyor.

Taslak metinde, imam hatip ortaokulu 7. sınıflara verilecek olan Temel Dini Bilgiler dersi kapsamında yer alan ‘Tevhit ve Vahdet Medeniyeti' ünitesinde ise “Temel hak ve özgürlükler, cihad ve vatan sevgisi gibi konuların medeniyetimizdeki önemi de vurgulanacaktır” deniliyor.

Liselerde de ‘cihad’ kelimesi atlanmamış Anadolu İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri taslak metninde de değerler kısmında cihad kelimesi yer alıyor.

 

DAHA FAZLA