Milli Eğitim müdürlerinden yılbaşı 'seferberliği': 'Müsaade etmeyin'

Milli Eğitim müdürlerinden yılbaşı 'seferberliği': 'Müsaade etmeyin'

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okul müdürlerine WhatsApp grubundan ilettiği mesajda, yılbaşının örf ve geleneklere aykırı olduğunu belirterek, etkinliklerin yasaklanmasını istedi.

İstanbul'da Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, yılbaşı kutlamalarının önüne geçilmesini istedi. Okul müdürlerine WhatsApp grubundan mesaj gönderen Bilican, yeni yılın geleneklerimizde yeri olmadığını kaydetti.

"MÜSAADE ETMEYİN"

BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Bilican okul müdürlerine gönderdiği mesajda, "Değerli arkadaşlarım, okullarımızda yeni yıl, Noel ve benzeri gerekçelerle eğlence düzenlenmesine ve örf, adet ve geleneklerimize uygun düşmeyecek hal ve haraketlere müsade edilmemesi hususunda hassasiyetinizi rica ederim" ifadelerini kullandı.

"YILBAŞINI DEĞİL ÇÖKEN EĞİTİM SİSTEMİNİ ARAŞTIRSINLAR"

İlçe Milli Eğitim müdürlerinin yılbaşı yasaklarıyla değil, eğitimin sorunlarıyla ilgilenmeleri gerektiğini belirten Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Çayan Çalık, şöyle konuştu: "Bu mesajları paylaşanlar eğitimin temel sorunlarını görmezden geliyor. Milli Eğitim müdürleri neyin örf, adet ve gelenek olduğunu belirleyecek kişiler değildir. Yılbaşı etkinliklerini yasaklayanlar bu konularla uğraşacaklarına eğitim başarısının neden düşük olduğu ve kız ögrencilerin okula devamsızlığının neden sürekli arttığını araştırsınlar."

SİNOP'TA DA YILBAŞI 'SEFERBERLİĞİ' 

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara resmi yazı göndererek yılbaşı etkinliklerinin düzenlenmesiyle ilgili uyarıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir imzasıyla okullara gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: “Müdürlüğümüze, mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği ve yönlendirmeler yapıldığı bilgisi ve şikâyetleri gelmektedir. Dönem ve yıl sonu olması nedeni ile dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı etkinlikleri (yılbaşı hediyesi, çam süslemesi vb.) gibi öğrencileri maddi külfete sokabilecek etkinliklerin yapılmaması ve eğitimde bir aksaklığa fırsat vermemesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

DAHA FAZLA