Milli Eğitim Müdürleri'nden skandal referandum mesajı

Milli Eğitim Müdürleri'nden skandal referandum mesajı

Bilecik Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları WhatsApp grubunda referandumda evet oyu çağrısı yapan skandal bir mesaj gönderdi.

Bilecik'te Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gökhan Karaman adlı bir kişinin kendisine gönderdiği 'Son Savaş' adlı yazıyı ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürlerinin de bulunduğu WhatsApp grubunda paylaştı. Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik de bu yazıyı kendi WhatsApp'ındaki okul müdürlerine ve arkadaşlarına gönderdi.

Skandal mesajda yer alan ifadelerden bazıları şöyle (yazım hatalarına dokunulmamıştır):

“Anlamıyor musunuz; Bu referandum değil, Bu yıllardır bu ülkeyi sömürüp kaymağını yiyenlerle son karşılaşmanız. Bu referandum değil, Üniversite kapılarında bacılarınızın başındaki örtüyü çekip indirenlerle, onları yerlerde sürükleyenlerle son karşılaşmanız.”

“Bu referandum değil, Mazlumların ümidi, İslam'ın hizmetkarı, ümmetin son kalesi Türkiye'nin 90 yıllık aradan sonra yeniden dirilişinin oylanması.”

“Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız, Ya sandıkları patlatıp Osmanlının torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya inecez, Ya da bir 90 yıl daha sürünmeye devam edecez.”

“Bugün CHP, HDP, FETÖ, PKK, YPG, AB, ABD, Almanya hepsi 'Hayır' diyor. İşte şimdi Ya bunların safındasınız? Ya da Davos'ta masaya yumruğunu vuran, İsrail cumhurbaşkanına postayı koyan Abdülhamit'in varisinin. Mesele bu kadar net. Daha ne diyeyim. Uyanık olun, tezgaha gelmeyin. Yıllardır bizi sömürdüler. Artık yeter. Bu sefer bunlara Osmanlı tokadını indirelim."

‘BU AÇIKÇA HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETMEKTİR’

 CHP milletvekili Yaşar Tüzün, Mecliste bir basın toplantısı düzenleyerek söz konusu kişilerin görevlerinden alınmasını istedi ve şöyle konuştu:

“Bu iki bürokratın paylaştıkları metni burada okumayacağım, saçma sapan, ipe sapa gelmez iddialar.  Bir defa başlığı felaket…  “Son Savaş…”  Neyin son savaşı… İç savaş mı çıkarılmak isteniyor?  Öncelikle bu bir seçim değil, referandum, partiler arası bir yarış söz konusu değil.  Bu metinde siyasi değerlendirmelerin ötesinde ‘hayır’ oyu verecekler için “namussuzlar, hırsızlar, Amerikan çocukları, darbeciler” gibi inanılmaz suçlamalar var.  Bu açıkça halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik etmektir.  Bunun Türk Ceza Yasası’nda karşılığı var.  Bunun adı bölücülüktür.  Açıkça suçtur.”

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

‘Elbette suç duyurusunda bulunacağız.’ diyen Tüzün şöyle devam etti:

“ Ama metni paylaşanların, çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımı yöneten bürokratlar olması vahim bir durum. Bu kişilere “eğitimci” diyemiyorum.  Eğitimciler, öğretmenler öncelikle sevgiyi, insan sevgisini öğretir.  Bu kişiler belli ki eğitim için hiçbir formasyona sahip değil, düşmanlık tohumları ekiyorlar. Kin ve nefret ifadeleriyle bölücülük yapan bürokratların bu cesareti nereden buldukları belli.”

DAHA FAZLA