Milli Eğitim Bakanı'ndan 'içi boş' imam hatip övgüsü

Milli Eğitim Bakanı'ndan 'içi boş' imam hatip övgüsü

Uluslararası kuruluşların Türkiye’deki eğitim hakkındaki olumsuz görüşlerine rağmen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, imam hatipler üzerinden eğitim sistemine övgüler yağdırdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sisteminin AKP ile çağ atladığını belirterek, imam hatiplere övgüler yağdırdı.

Yılmaz, sayısı AKP iktidarı süresince katlanarak artan imam hatiplerde, fen lisesi seviyesinde eğitimin, güzel sanatlar eğitiminin ve çok iyi yabancı dil eğitiminin mümkün olduğunu anlattı.

Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi:

“Her okulumuzun olduğu gibi imam hatip okullarının da eğitim sorunlarını hep beraber çözdük. Türkiye genelinde 2 bin 750 imam hatip ortaokulumuzda 713 bin 561 öğrencimiz, 38 bin 202 öğretmenimiz de eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütüyor. 1539 anadolu imam hatip lisesinde 645 bin 305 öğrencimiz ve 42 bin 775 öğretmenimizle eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütüyoruz. İstanbul’da da 249 imam hatip ortaokulu, 161 bin 510 öğrencimiz, 183 anadolu imam hatip lisemizde 96 bin 815 öğrencimiz var.”

ÜLKENİN YARINI İMAM HATİPLİLERE EMANET!

Artık imam hatibin bir manası var. Muhtemelen bunda sayın cumhurbaşkanımızın da katkısı olmuştur. Birçok değerli devlet ve bilim adamı yetişti. Buradan yetişene milletimizin kafasında farklı bir tasavvur var. O tasavvur da ilave bir sorumluluk yüklüyor bizlere. Buradan yetişenler milli ve manevi değerlerine bağlı; ülkesini, vatanını sever, milleti için çalışır, iki günü birbirine eşit olsa ziyandayız diye düşünür ve bu anlayışla da kendisini başarılı kılmak için çalışır. Bundan sonra da inşallah buradan yetişen öğrencilerimiz, yine ülkemizin yarınını emanet ettiğimizde hiç arkamızda bir kaygı duymadan yola devam edeceğimiz gençler çıkacaktır.”

YILMAZ YÜKSEKTEN ‘ATIYOR’

Yılmaz’ın açıklamalarına rağmen Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) son raporunda ‘eğitimde refah’ sıralamasında ’10 üzerinden 0′ puanla Meksika’yla birlikte son sırada yer almıştı. Aynı örgütün eğitim endeksine göre Türkiye 38 ülke arasında ancak 35’inci sırada. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) çocukların refah koşullarına yönelik hazırladığı raporda da Türkiye, eğitim kalitesi kategorisinde sonuncu sırada yer almıştı. 72 ülkeden 15 yaşındaki 540 gencin çeşitli alanlardaki performanslarının değerlendirmeye alındığı PISA’nın son verilerine göre Türkiye son sıralardan kurtulabilmiş değil.

DAHA FAZLA