Milli Eğitim Bakanı ‘kadının itaati ibadettir' sözlerini savundu

Milli Eğitim Bakanı ‘kadının itaati ibadettir' sözlerini savundu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ders kitabındaki “kadının itaati ibadettir” ifadelerini “Örnek gösterilen cümleler kadının aile içerisindeki konumuna ve sorumluluğuna işaret etmektedir” sözleriyle savundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat kapsamında hazırladığı ve ‘kadının erkeğe itaat etmesi gerektiği’ gibi skandal ifadelerin yer aldığı “Hz. Muhammed’in Hayatı” isimli ders kitabına Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz’dan savunma geldi.

Yılmaz, “Örnek gösterilen cümleler kadının aile içerisindeki konumuna ve sorumluluğuna işaret etmektedir” dedi. 

Kitapta, “Erkekler güç ve kuvvet yönünden daha ileri olduğundan, ailenin sorumluluğunu birinci derecede onlara yüklemiştir” denilirken, anne kavramının görevleri ise “kocasına karşı görevlerinde titiz davranması, evine ve çocuklarına sahip çıkması gerekir. Sabırlı ve kanaat ehli olmalı, israftan kaçınmalı” olarak sıralandı. Ayrıca “İslam, erkeğin üstlendiği mesuliyetlere karşılık kadının da kocasına itaat etmesini istemiş ve bu itaati ibadet saymıştır. Ailede çocukların büyütülüp terbiye edilmesi daha çok anne tarafından yerine getirilir. Ailede erkek vazifesini yapar, ailesine karşı güzel davranır; kadın da ona karşı gereken muhabbet, hürmet ve itaati gösterirse aile içinde düzen ve uyum sağlanmış olur” 

‘GENÇLERİN ÜNİVERSİTE YILLARINDA YA DA BİTİMİNDE EVLENMELERİ BEKLENİR’

Yılmaz, kitapta “çocuk evliliklerinden” bahsedilmediğini öne sürerek “Toplumumuzda üniversite eğitimini tamamlayan kimseler ‘genç’ olarak kabul edilmekte ve geleneğimizde bu kesimin evlilik yolunda ilk adımlarını üniversite yıllarında ya da bitiminde atmaları beklenmektedir” dedi.

[ih2]