Milletvekilleri yemin ediyor

Milletvekilleri yemin ediyor

HDP Milletvekili Ahmet Şık Meclis rozetini almadı Metin Göktepe ve annesinin fotoğraflarının olduğu bir rozeti taktığı görüldü.

600 milletvekilinin yemin edeceği tören başladı, yeminler il sıralamasına göre yapılacak. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, engelli olduğu için yeminini ettikten sonra Adana vekilleri kürsüye çağrıldı. 

Meclis Genel Kurulu, 24 Haziran milletvekili seçimlerinin ardından yemin töreni için toplandı. Saat 14.00’te toplanan 27’nci Yasama Dönemi’nin ilk Meclis toplantısını Geçici Başkan olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz yönetti. Geçici Başkanvekilliği’ni de AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü yaptı. 

Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkması dolayısıyla tarihin en uzun yemin töreni olması beklenen tören en az 12 saat sürecek.

TUTUKLU İKİ İSİM YOK

Milletvekillerinin tamamın katıldığı yemin törenine iki isim tutuklu bulunduğu için katılamadı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tutukluluklarına itirazların sonuçlanmamasından dolayı katılamadı. Tahliye olmaları durumunda ilk birleşimde iki isim yemin ederek, Meclis faaliyetlerine katılabilecek. 

AHMET ŞIK, GÖKTEPE’Yİ UNUTMADI

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kayıt işlemleri sırasında Meclis rozetini almayarak, yemin töreni sırasında bir rozet takacağını söylemişti. Yemin töreni öncesi kulislerde görülen Şık’ın yakasında birlikte uzun süre çalıştığı ve gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe ve annesi Fadime Göktepe’nin fotoğraflarının yer aldığı bir rozet taktığı görüldü.

Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından başlayan yemin töreni il sırasına göre gidecek. Ancak, HDP’nin İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu engelli olduğu için  yemini etti. Ardından yemin töreni Adana milletvekillerinin kürsüye çağrılmasıyla devam etti. (MA)

SOYLU'YA PROTESTO

Son dönemde muhalefete yönelttiği saldırılarla bilinen son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'teki yemin sırasında protestoyla karşılaştı. Soylu'nun yemin etmek için kürsüye çıkmasının ardından CHP'li vekiller kürsüye sırtlarını dönerek Soylu'yu protesto etti.