'Milletin a... koyacağız' diyen Cengiz'e kıyak: Otoparka da izin çıktı

'Milletin a... koyacağız' diyen Cengiz'e kıyak: Otoparka da izin çıktı

25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet tapelerinde "Bu milletin a... koyacağız" diyen AKP'nin iş adamı Mehmet Cengiz’e bedelsiz olarak devredilen tarihi Fethi Paşa Korusu’ndaki köşk inşaatına 'setaltı otopark' için onay verildi.

İşadamı Mehmet Cengiz’e ait Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun içerisinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İstanbul 6 Numaralı Kütür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, korunun içindeki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün şüpheli bir şekilde kül olmasının ardından Cengiz’in aslına sadık kalınarak yapılacağını iddia ettiği köşk inşaatına istediği “setaltı otopark”a onay verdi. Son kararı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu yerinde inceleme yaptıktan sonra verecek. Koru ve köşk Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde kalıyor.

Üsküdar’daki 81 dönümlük arazi üzerinde 3 bin ağacın bulunduğu Fethi Paşa Korusu’nda yer alan Hüseyin Avni Paşa Köşkü, 2002 yılında “yıkılmadan korunması gereken 1. sınıf kültür varlığı” olarak tescillendi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 2009 yılında TMSF tarafından satılığa çıkarılan koru ve köşk, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz tarafından satın alınmıştı. Köşkü restore etmek için 2014’te koruma kuruluna başvurulduğu sırada tarihi yapı şüpheli bir yangında küle döndü. Tartışmalı şekilde başlayan inşaat için 19 Mart 2015’te “müze ve kütüphane” yapılmak üzere yapı ruhsatı düzenlendi. İnşaat sırasında köşkün sahil yoluna cephesi olan tarihi bahçe duvarı ve yeşil örtü yok edildi.

Cumhuriyet, 2009 yılında TMSF tarafından satılığa çıkarılan koruyu ve köşkü, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in satın aldığını kamuoyuna duyurmuştu. Köşkü restore etmek için 2014’te koruma kuruluna başvurulduğu sırada tarihi yapı şüpheli bir yangında küle döndü. Tartışmalı şekilde başlayan inşaat için 19 Mart 2015’te “müze ve kütüphane” yapılmak üzere yapı ruhsatı düzenlendi. İnşaat sırasında köşkün sahil yoluna cephesi olan tarihi bahçe duvarı ve yeşil örtü yok edildi.

DAHA FAZLA