'Millet ittifakının' protokolü YSK'ya verildi

'Millet ittifakının' protokolü YSK'ya verildi

Günlerdir konuşulan 4'lü ittifakla ilgili resmi adım atıldı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi,(SP) ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. 3'lü ittifakın içerisinde bulunmayan Demokrat Parti, (DP) dışarıdan destek verecek ve adayları İYİ Parti listesinden gösterilecek.

Protokolün teslim edilmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan parti temsilcilerinden CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Hayırlı bir adım attık. Ancak üzücü bir haber aldık. Mamak’ta sel baskını olduğunu öğrendik. Can kaybı yok geçmiş olsun diyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaralarının sarılmasını diliyoruz" dedi.

DP ADAYLARI İYİ PARTİ LİSTESİNDEN

Tezcan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"CHP, İYİ Parti, SP, DP temsilcileri geldik. 4 siyasi parti hayırlı bir adım attık. 24 Haziran da Türkiye’nin önünde temel problemleri çözecek önemli adımı başarıya ulaştıracağız. Millet ittifakı adı altında 3 siyasi parti seçim ittifakı kararı almıştır. Seçime Millet İttifakı’ adı altında girecekler kendi amblem ve listeleriyle oy pusulasında yer alacaktır. DP’de millet ittifakını desteklemektedir. DP 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde adaylarını İYİ Parti listesinden gösterecektir. Böylece 4 siyasi parti işbirliği gerçekleşmiş olacak"

SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın da "Partilerimizin değil ülkemize ve milletimize yarayacak olan ittifakı gerçekleştirdik. 3 siyasi partide özveride bulundu. Bütün farklılıkları muhafaza ederek; millet için millet ittifakı yaptık" diye konuştu.

‘POLEMİK İÇİN İTTİFAK YAPMADIK’

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tezcan, ittifaka yöneltilen eleştirilerin sorulması üzerine, "Kimseyle husumetimiz yoktur. Bu ittifak polemikleri arttırmak için oluşturulmuş ittifak değildir" cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ortak imzası bulunan ittifak metni şöyle: