MHP'li muhalif Halaçoğlu: AKP 'Savaş var' deyip referandumu iptal edebilir

MHP'li muhalif Halaçoğlu: AKP 'Savaş var' deyip referandumu iptal edebilir

Başkanlık referandumuna ilişkin endişesini dile getiren MHP’li Yusuf Halaçoğlu “Anketleri görüyorlar, sonuçlardan memnun değiller. Bir bakmışsınız referanduma bir hafta kala “Savaş var” deyip sandığı iptal etmişler!” diye konuştu.

MHP’li muhalif isimlerden Yusuf Halaçoğlu AKP’nin anket sonuçları nedeniyle telaş içinde olduğunu ve referanduma kısa bir süre kala ‘savaş var’ diyerek oylamayı iptal edebileceğini iddia etti.

Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan Halaçoğlu şunları söyledi: “Öyle de ama ya referandumu iptal ederlerse… Benim şu anda en büyük endişem bu, anketleri görüyorlar, sonuçlardan memnun değiller. Bir bakmışsınız referanduma bir hafta kala “Savaş var” deyip sandığı iptal etmişler! Suriye'den niye çıkmıyoruz bir türlü? Ben en çok bundan korkuyorum”

‘HAYIR DİYENLERİ ÖLDÜRMEYE Mİ GELECEKSİNİZ?’

AKP’nin ve Erdoğan’ın Hayırcıları terörle ilişkilendirmesine de değinen Halaçoğlu “‘Hayır' diyeceklere ‘şeytan' demek, kafir demek, terörist demek… O zaman biz niye referandum yapıyoruz? Hem milletten korkmayın deyip, hem ‘hayır' diyecekleri teröristlerle aynı kefeye koyan bir zihniyetin içine düştüğü girdabı görmesi lazım. Hayır çıkacak diye korkuyorlar. Onun için de akla gelmez yöntemler uygulamaya başladılar. Halk ‘evet' de dese ‘hayır' da dese saygı duyacaksınız. Kendi partilerinden bir adam, Manisa'da çıkıp ne diyor: “Evet çıkmazsa iç savaş çıkar…” Bu ne demek yahu? Yani ‘hayır' diyenleri siz yarın öldürmeye mi geleceksiniz demek? Yahu bunları 80'de ihtilal hükümeti bile yapmadı. Çok büyük telaş var, çok…” diye konuştu.

MHP SEÇMENİNİN YÜZDE 90’I HAYIR DİYOR

Halaçoğlu Başkanlığa çok büyük bir itiraz olduğunu söyleyerek, “AKP'nin seçmenleri içinde bile yüzde 35 oranında ‘hayır' diyen var. MHP seçmeninin yüzde 90'ı ‘hayır' diyor. Bizim teşkilatımızın çoğunluğu, Ülkü Ocaklarımız ‘hayır' diyecek” dedi.

EVET ÇIKARSA TÜRKİYE FELAKETLE KARŞILAŞIR

‘Evet' çıkarsa Türkiye felaketle karşılaşır’ diyen Halaçoğlu şöyle devam etti: “Ayrıca kesin olarak erken seçime gidilir. ‘Evet' çıktığı andan itibaren Türkiye “tek adam yönetiminin” ne demek olduğunu anlayacak, pişman olacak, ama iş işten geçmiş olacak! Hayır çıkarsa terslik olmayacak, Meclis görevine devam edecek, hükümet de öyle.”