MHP'li belediye peşkeşi abarttı, mahalle halkı isyan etti

MHP'li belediye peşkeşi abarttı, mahalle halkı isyan etti

Belediyenin usulsüz arazi satışlarıyla çevredeki yeşil alanlarından olan mahalle halkı şimdi de evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Tugay Candan / [email protected] / TugayCandan1312

İzmir’in Aliağa İlçesi, Çaltılıdere Mahallesi halkı, iş makinelerinin mahalleye girmesi üzerine bugün Aliağa Belediyesi önünde bir eylem gerçekleştirdi. MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’la görüşmek isteyen mahalle halkının bu talebi reddedilince, belediye önünde oturma eylemi yapıldı.

ÇALTILIDERE’DE NELER OLUYOR?

Aliağa Belediyesi’nin Bütünşehir Yasası’yla kendi kontrolüne geçirdiği Çaltıdere Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl, deniz kenarında bulunan 597. 546 metrekarelik yeşil arazi, belediye başkanı Serkan Acar tarafından meclis gündemine dahi getirilmeden encümen kararıyla bir kişiye satıldı.

Tepki çeken bu usulsüz satışa belediyenin CHP’li ve AKP’li meclis üyeleri itiraz ederken, AKP’li üyeler daha sonra itirazlarını geri çekti.

Satılan alandaki çalışmalar başlarken, mahalle halkına buraya ne inşa edileceği hususunda net bir bilgi verilmedi. Görüştüğümüz mahalle sakini konuyla ilgili, “Net bir bilgimiz yok. Villa, yat arazisi, hastane, okul gibi şeyler konuşuluyor. Hastane ve okul olduğuna inanmıyorum. Peşkeş çekilen bu alanda bir yağma projesinin hayata geçeceğini düşünüyorum” dedi.

MHP’Lİ BELEDİYEDEN 2’NCİ PEŞKEŞ

Yaşananların ardından MHP’li belediye apar topar bölgedeki yaklaşık 300 dönümlük bir alanı daha satış için encümene devretti. Bunun üzerine birde mahallenin içinden yol geçeceği söylenerek, mahalleye iş makineleri gönderildi. Mahalledekii bazı boş hanelerde yıkım işlemi başladı.

MAHALLELİNİN SABRI TAŞTI

Bunun üzerine önceki gün (16 Mayıs) bir toplantı yapan mahalle halkı, bugün de öğle saatlerinde Aliağa Belediyesi önüne gelerek, Serkan Acar’la görüşmek istedi. Görüşme talepleri reddedilen mahalle halkı, belediye önünde oturma eylemine başladı.

Görüştüğümüz mahalle sakini,“Yıkım önceki gün başladı. Sorduk soruşturduk. 17-18 hanenin yıkılacağını doğrulattık. Bizim hayvanlarımızı otlattığımız alanları peşkeş çektiler, şimdi hanelerimize göz diktiler. Bugün dağılıyoruz, ancak başkan bizimle görüşene dek eyleme devam edeceğiz. Yarın da diğer gün de buradayız” dedi.

DAHA FAZLA