'MHP'li Bakan' sinyali: 'Performansı düşük bakanlar nedeniyle değişikliğe gidilebilir'

'MHP'li Bakan' sinyali: 'Performansı düşük bakanlar nedeniyle değişikliğe gidilebilir'

Başkanlık referandumu öncesinde 'performansı düşük bakanların olumsuz etkisinin önüne geçmek için' kabinede bakan değişikliğine gidileceği ve MHP'lilerin kabineye gireceği öne sürüldü.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'ten geçen başkanlık teklifinin, referandumun kötü hava koşullarında gerçekleşmemesi için 15 günlük sürenin sonuna kadar bekletildikten sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanacağını söyledi. 

Hürriyet'ten Saliha Çolak'ın aktardığına göre, Erdoğan'ın cuma günü Türkiye'ye gelmesi ve yasanın Cumhurbaşkanlığı'na hemen gönderilmesi durumunda 15 günlük onay süresi de beklenirse referandum için 16 Nisan tarihi öne çıkıyor. Elitaş, tarihin 16 Nisan'ı geçmeyeceğini belirtti.

MHP, AKP VE ERDOĞAN ORTAK MİTİNG YAPMAYACAK

Elitaş, referandum için parti içi bir heyet oluşturulacağını, bu heyetin referandum propaganda süreci ve siyasi söyleme ilişkin tespitler yapacağını söyledi.

Gazetecilerin, referandum sürecinde Cumhurbaşkanı ile MHP'lilerin birlikte propaganda kürsüsüne çıkıp çıkmayacağı sorularını yanıtlayan Elitaş, her partinin kendi çalışmasını yapacağını, Erdoğan ile AKP'nin de ayrı ayrı propaganda çalışması yapacağını söyledi. 

MHP'Lİ BAKANLAR KABİNEYE GİRECEK İDDİASI

Referandum öncesinde MHP'li bakanların kabineye girip girmeyeceği konusunda netlik olmadığını söyleyen Elitaş, "Performansı düşük olan bakanlar olabileceğini, bunların referandumda olumsuz etkisi olmaması için bir değişiklik yapılabileceğini, yeni sistemin ittifakları gündeme getirebileceğini, bu değişikliğin de 2019'un provası olabileceğini" anlattı.