MHP'den görüşmeye gelen AB raportörüne ‘espri’: Ya evlenelim ya da yüzüğü alın gidin

MHP'den görüşmeye gelen AB raportörüne ‘espri’: Ya evlenelim ya da yüzüğü alın gidin

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile önceki gün TBMM’de görüşen MHP’liler Piri’ye, “Ya evlenelim ya da yüzüğü alın gidin” esprisi yaptı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, önceki gün TBMM’de MHP’nin, ‘Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu’ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal’la görüştü. Görüşmede Avrupa Parlamentosu’nu eleştiren Günal, Piri’ye “Ya evlenelim ya da yüzüğü alın gidin” şeklinde ‘espri’ yaptı.

Piri, hazırlayacakları rapor için kurumlardan değerlendirme aldıklarını ve MHP’yi de bu amaçla ziyaret ettiklerini söyledi. Hürriyet’in haberine göre Günal, Türkiye’ye uyguladığı çifte standart nedeniyle AB’ye olumsuz bakışın arttığını söyleyerek şunları kaydetti:

“İLİŞKİYİ YÜRÜTMEK ZORLAŞIR”

“MHP’nin temel duruşu bellidir. Onurlu üyelik istiyoruz. Halen bizi süründürüyorsunuz. Mülteci anlaşmasını konuşuyoruz, biz buna insani bir görev olarak yaklaşıyoruz. Siz rakamlarla bakıyorsunuz. Terörle mücadele kanununu önümüze koyuyorsunuz, sizin önceliğiniz halen bu mu, biz her gün şehit veriyoruz. Samimiyet ve karşılıklı saygıyı görmezsek bu ilişkiyi yürütmek zor olur.”

‘AŞK HİKAYESİNE DÖNDÜ’

MHP’li Günal, görüşmede eleştirilerin yanı sıra Piri’ye bir de espri yaptı. Günal, AB’nin Türkiye’ye çifte standart uyguladığını yönelterek, “İlişkimiz bir türlü bitmeyen evliliğe, aşk hikâyesine döndü. Ya evlenelim ya da alın yüzüğünüzü gidin” ifadelerini kullandı.