MHP'de 'Rabia' karışıklığı: 'Genel Başkan neyi kastetti bilmiyoruz'

MHP'de 'Rabia' karışıklığı: 'Genel Başkan neyi kastetti bilmiyoruz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin teşkilata gönderdiği genelgede "işaret ve sembol" uyarısı yaparken, uyarının "Rabia" işaretine yönelik yapıldığı belirtildi. Parti yetkilileri ise, "Genel başkan tam olarak neyi kastetti bilmiyoruz ancak lider her şeyi düşünür" dedi.

AKP ile 2019'daki seçimlere yönelik ittifak kuran MHP'de partililerin sık sık "Bozkurt" işaretiyle birlikte "Rabia" işaretini de kullanması tartışma yarattı. 

'GENEL MERKEZİN BELİRLEDİĞİ İŞARETLER DIŞINDA MATERYALLER KULLANILMAYACAK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından teşkilata gönderilen genelgede "işaret ve sembol" uyarısı yapılarak şu ifadelere yer verildi:

Partimizin düzenlediği toplantı ve kararlaştırılmış kampanyalarının haricinde münferiden hareket ve tepki gösterilmeyecek, genel merkezin belirlediği işaret, slogan, marş, sembol ve kavramlar dışında materyal kullanılmayacak, tanıtım disiplinine mutlak riayet edilecektir.

'GENEL BAŞKAN TAM OLARAK NEYİ KASTETTİ BİLMİYORUZ ANCAK...'

Bahçeli'nin gönderdiği genelge teşkilatta karşıklığa yol açtı. Genelgenin son dönemde partililerin AKP ile özdeşleşen "Rabia" işaretini kullanmasına karşı bir uyarı olduğu belirtildi.

Habertürk'e konuşan MHP yetkilileri ise, "Genel başkan tam olarak neyi kastetti bilmiyoruz ancak lider her şeyi düşünür" ifadelerini kullandı. 

"Rabia" işaretine konuşan yetkililer, "Yollarda vatandaşlar ittifakın heyecanı ile hem Rabia hem bozkurt işareti yapabiliyorlar. Bunlar ittifaka karşı duydukları heyecanı yansıtıyorlar. Bunu kabul ediyoruz. Ancak onun dışında art niyetli kullanımları kabul etmemiz mümkün değil." dedi.