MGK bildirisinde Afrin'e operasyon sinyali

MGK bildirisinde Afrin'e operasyon sinyali

Saray'da toplanan MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, YPG'nin kontrolündeki Afrin'e operasyon sinyali verildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Saray'da yapılan MGK toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. 

'İDLİB'DEKİ MİSYON AFRİN'DE DE YERİNE GETİRİLMELİ'

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, YPG kontrolündeki Afrin'e operasyon sinyali verilerek şu ifadeler kullanıldı:

PKK/PYD-YPG terör örgütünün Suriye'nin demografik yapısını örtülü etnik temizlik yapmak suretiyle bozmasının ve toprak edinme çabalarının, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğu bu cihetle de kabul edilemez bulunduğu, Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak maksadıyla özellikle hudut bölgesinde gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceği bir kez daha vurgulanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib gerginliği azaltma bölgesinde 'gözlem misyonu'nu başarıyla sürdürdüğü, bu görevin Batı Halep'le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle huzur ve güven ortamını gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir.