Mezarları kazıp çimento yaptılar

Mezarları kazıp çimento yaptılar

Diyarbakır'da bir köyde çimento fabrikası için kurulan kum ocağına ait iş makineleriyle bölgedeki mezarların kazılıp kamyonlara doldurularak fabrikaya taşındığını duyuran köylüler isyan etti. 

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi'ne bağlı Görece Köyü yakınlarındaki mezarlıkta çok sayıda mezarın ortadan kaybolması üzerine köylüler ayağa kalktı. 

Bölgedeki çimento fabrikası için açılan kum ocağına ait iş makineleriyle mezarların kazıldığını belirten köylüler, mezarların kamyonlara doldurularak fabrikaya taşındığını duyurdu. Duruma isyan eden köylüler fabrikaya yürümek isterken, jandarma ekipleri yolu keserek köylülere engel oldu. 

'ÇOCUKLARIMIZ, HAYVANLARIMIZ ÇUKURA DÜŞÜYOR'

İHA'ya konuşan köy sakini Adem Özpınar, kum ocağına giden yolun da kendi tapulu tarlalarının içinden geçtiğini dile getirerek, “Ortalama bir 20 dönümlük alanda kocaman bir çukur yapılmış. Bu çukurun içine çocuklarımız düşüyor, hayvanlarımız düşüyor. Dayımın oğlu düştü 2 ay yoğun bakımda kaldı. Ocağın etrafında köylülere ait 3 tane mezarlık var. Bu mezarlıkların yarısı şu anda çimento fabrikasında işlenmiş durumda, yetkililerden rica ediyoruz. Anneler gelip çocukların mezarlarını arıyor bulamıyor. Yetkililer duruma bir el atsın” ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA