Metro Turizm'in tacizci muavininin cezası belli oldu

Metro Turizm'in tacizci muavininin cezası belli oldu

Muğla'dan İstanbul'a giden otobüste mastürbasyon yaparak genç bir kadına cinsel istismarda bulunan muavin 27 yaşındaki Gökhan G., 'cinsel saldırı' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Metro Turizm'e ait bir otobüste mastürbasyon yaparak üniversite öğrencisi C.D.D.'ye cinsel istismarda bulunan ve suçunu itiraf eden muavin Gökhan G.'nin cezası belli oldu. 27 yaşındaki Gökhan G.'ye 'cinsel saldırı' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veridi.

25 Mayıs'ta Muğla'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsü feribotla Yalova Topçular'dan Gebze Eskihisar'a geçerken, otobüste muavin olarak görev yapan Gökhan G., aracın arka kısmında mastürbasyon yaptı. Gökhan G.'nin spermleri bir ön koltukta uzanarak uyuyan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki C.D.D.'nin üzerine geldi. C.D.D.'nin şikayetçi olması üzerine Gökhan G. ilk ifadesinde pet şişeden su döküldüğünü iddia edince serbest bırakıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı ve kamuoyu baskısı üzerine Gökhan G. hakkında 'hayasızca hareket' ve 'cinsel saldırı' suçundan soruşturma açıldı. Gökhan G. yaşanan olaydan 2 gün sonra tutuklandı.

'YAPTIĞIM AHMAKLIK'

DHA'nın haberine göre, bugün Gebze 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Gökhan G. ile muavin hakkında şikayette bulunan Metro Turizm'in avukatı Burçin Başak katıldı. Son beyanı sorulan Gökhan G. pişman olduğunu ifade ederek, "Öncelikle müştekiyi bu duruma düşürdüğüm için pişmanım ve vicdan azabı çekiyorum. Metro Turizm'e başlamadan önce 12 yıl kadar gece kulübü ve benzeri yerlerde garson olarak çalıştım. Herhangi bir kadın müşteriyi rahatsız ettiğime dair herhangi bir şikayet almadım. Mağdurun önünde arkasında, sağında ve solunda erkek ve bayan yolcular bulunmaktadır. Ben başıma gelen bu olayı bir ahmaklık ve şansızlık olarak değerlendiriyorum" dedi.

CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN CEZA ALDI

Mahkeme kararında, Gökhan G.'nin 'hayasızca hareket' suçundan beraatine karar verirken, gerekçesinde ise "Hayasızca hareket suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de sanığın suça konu davranışlarının yolcu otobüsündeki diğer yolcular ve mağdur tarafından görülmeyecek bir ortamda işlenilmiş bulunması ve sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı gibi suçun unsurları da olmadığından beraatine" ifadelerine yer verildi.

Gökhan G. 'cinsel saldırı' suçundan ise ceza aldı. Kararda ise, "Suçun işleniş şekli, suçun işlendiği yer ve zaman, failin güttüğü amaç ve saiki, suçun gece vakti yolcu otobüsünde işlenilmiş bulunması, suçun mağdura karşı işleniş tarzı ve şekli, mağdur açasından doğan manevi sonuçların ağırlığı, mağdurun suç nedeniyle geçirdiği travmanın boyutu ve sanığın kastının yoğunluğu dikkate alınarak takdiren ve teşdiden 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık söz konusu suçu beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan uyku halindeki mağdura karşı işlemiş bulunduğundan sanığa verilen cezada yasa gereği yarı ortamında artırım yapılmak suretiyle sanığın 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak sanığa verilen cezadan takdiren indirim yapılarak bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına" gerekçesine yer verildi.