Metro Turizm’deki cinsel saldırıya karşı imza kampanyası

Metro Turizm’deki cinsel saldırıya karşı imza kampanyası

Muğla-İstanbul seferi yapan otobüsünde muavinin kadın yolcuya cinsel saldırıda bulunduğu Metro Turizm’in ruhsatının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı iki günde 40 bin kişi imzaladı.

Muğla-İstanbul seferini yağan otobüsünde muavininin üniversite öğrencisi bir kadın yolcuya cinsel saldırıda bulunduğu Metro Turizm’in kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

Skandal olayın ardından G. G. adlı muavin gözaltına alınmış, Eskihisar Jandarma Karakolu'ndaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Olaya tepki göstermek ve Metro Turizm’in ruhsatının iptal edilmesi için change.org’ta “Metro Turizm otobüsünde yaşanan cinsel taciz skandalı cezasız kalmasın!” başlığıyla imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya iki günde 40 bin 214 kişi destek verdi.

Kampanya da Metro Turizm’e ilişkin şu talepte bulunuldu:

“Gün geçtikçe cinsel taciz vakalarının arttığına ve faillerin pervasızca ve rahatça bu eylemleri işlemeye devam ettiğine kaygıyla tanık oluyoruz. Bu pervasızlığın kaynağında "cezasızlık" ve kadınlara yönelik ayrımcılık içeren yargılar olduğunu biliyoruz. Böyle bir çalışanın istihdam edilebildiği ve böyle bir rezaletin gerçekleşebildiği bir taşımacılık şirketinde hiçbir yolcu güvende değildir.

Metro Turizm'in derhal ruhsatının iptal edilmesi, kapatılması veya gerekli tüm cezaların vakit kaybetmeden uygulanması gerekmektedir. Olayın failinin sorgusunun ardından hemen serbest bırakılması kaygı vericidir. Failin ve şirketin bir an önce caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Kampanyaya şuradan ulaşabilirsiniz: “Metro Turizm otobüsünde yaşanan cinsel taciz skandalı cezasız kalmasın!”