Metro Turizm'e büyük tepki!

Bugün Bolu Dağı Tüneli'nde Metro Turizm'e ait iki otobüsün sebep olduğu kazada 7 kişinin ölmesi, 40 kişinin de yaralanması üzerine Metro Turizm'e tepki yağdı.

(İleri Haber) Bolu Dağı Tüneli'nde Metro Turizm'e bağlı iki otobüsün sebep olduğu kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Sık sık kaza haberleriyle gündeme gelen Metro Turizm'de, bu durumun nedeni olarak ağır çalışma koşulları gerekçe gösteriliyor. 

12 YILDA 1658 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ İDDİASI

Türkiye'nin en büyük otobüs firması olmakla övünen Metro Turizm, özellikle bayram öncesi ve sonrası gibi şehirlarası yolculuğun yoğun olduğu günlerde, şoförlerine uzun çalışma saatleri uygulamakla eleştiriliyor. Uzun çalışma saatleri şoförlerde dikkatsizliğe yol açarken, kazaların önemli bir kısmı bu nedenden kaynaklanıyor. Sosyal medyada son 12 yılda Metro Turizm'e ait otobüslerin karıştığı kazalarda 1658 yolcunun hayatını kaybettiği iddiaları var.

İlgili Haber: Metro Turizm'in sahibinden skandal açıklama!

YANDAŞ FİRMA

Metro Turizm, AKP mitinglerine 'bindirilmiş kıtaların' taşınmasıyla biliniyor. Metro Turizm'in sahibi ise AKP yandaşı olarak bilinen Galip Öztürk. Öztürk, Soma Katliamı sonrasında attığı tweetlerle tepki toplamıştı. Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili Öztürk, attığı tweetlerde, olayın bir 'sabotaj' olabileceği iddiasında bulunmuştu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Bolu Dağı'nda yaşanan kazanın ardında sosyal medyadan Metro Turizm'e tepki yağdı. Twitter'da #MetroTurizmiKullanmıyorum adıyla hashtag açıldı. Ayrıca Ekşi Sözlük'te Metro Turizmle ilgili şikayetlerin yazıldığı başlık, 200 sayfayı aştı. 

İşte bazı tweetler: