Metin Kurt'un izinde: Çocuklara ücretsiz futbol eğitimi

Metin Kurt'un izinde: Çocuklara ücretsiz futbol eğitimi

Futbolcu Metin Kurt’un “Futbol borsada değil, arsada güzeldir” felsefesiyle kurulan Metin Kurt Futbol Okulu’na kayıt yaptıran çocuklar, ücretsiz futbol eğitimi alıyor. 

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Kazım Karabekirpaşa mahallesinde bulunan 2 Temmuz Parkı’ndaki Dağevleri Birlik Spor Tesisleri’nde çocuklara ücretsiz futbol eğitimi verebilmek için açılan Metin Kurt Futbol Okulu çalışmalarını sürdürüyor. Futbolcu Metin Kurt’un, “Futbol borsada değil, arsada güzeldir” felsefesiyle kurulan okulda, yaşları 8 ila 16 arasında değişen çocuklara futbol teknikleri, kondisyon, koşu, topa vuruş teknikleri gibi konularda her pazar eğitim veriliyor. 

'AMACIMIZ ÇOCUKLARIN GELECEKLERİNİN KARARMAMASI’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, futbolcu Ali Doğuş, çocukların futbolu Metin Kurt’un düşünceleri doğrultusunda öğrenmeleri ve ücretsiz ulaşmaları için okulu kurduklarını söyledi. Kimseden bir beklentileri olmadan ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Doğuş, “Her hafta sonu yaklaşık 15 çocuk eğitim alıyor. Ailelerin çocuklarını okulumuza göndermelerinin sebebi, samimiyetimizdir” dedi. Son dönemde mahallede artan uyuşturucu satışına da dikkat çeken Doğuş, “Bizim her şeyden önce amacımız çocukların geleceklerinin kararmamasıdır. Çocukların gelecekleri bizim için çok önemli. Biz, bugün bunu yapıyoruz yarın bu çocuklar büyüyecek ve onlar da kendilerinden küçüklere dersler verecek. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmesini istemiyoruz, hele ki uyuşturucu gibi maddelere asla bulaşmamaları için mücadele ediyoruz” dedi. 

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Futbol okulu olarak çok eksiklerinin de olduğunu ifade eden Doğuş, “Burada dersleri ben veriyor olabilirim; ama adı söylenmeyen burada birçok emek veren arkadaşımız var. Kimisi çocukların yemekleriyle ilgilenirken kimisi de çocukların ödevlerine yardım ediyor. Çocuklar buraya gelince okullarından geri de kalmıyor” diye konuştu. Doğuş, özellikle mahallede bulunan birçok çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, seslerini duyan herkesten destek beklediklerini ifade etti. Çocukların krampon, forma ve teknik malzeme eksikliklerinin olduğunu dile getiren Doğuş, “Bu konuda özellikle Sarıyer Belediyesi'nden destek bekliyoruz. İmkanı olan herkesi de bu okulu büyütmeye davet ediyorum” sözleriyle dayanışma çağrısında bulundu.  

‘YENİ KRAMPON VE EŞOFMANLAR OLURSA İYİ OLUR’

Yedinci sınıfa giden ve futbol dersi alan Can Vural (12); “Buraya eğlenmek için geliyorum. Burada oynarken çok mutluyum. Kimseden bir şey istemiyorum; ama yeni krampon ve eşofmanlar olursa iyi olur” diyerek aldığı eğitimle artık daha iyi futbol oynadığını söyledi. Daha önce defans oynadığını ardından kaleci olmaya karar verdiğini belirten Batuhan Kaya (11) da, “Burada olmak eğlenceli ve öğretici” dedi.

DAHA FAZLA