Metin Feyzioğlu'ndan 'geri vites': Sözlerim çarpıtıldı

Metin Feyzioğlu'ndan 'geri vites': Sözlerim çarpıtıldı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında sarfettiği sözlerin çarpıtıldığını öne sürdü.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında, "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin"demişti.

Bugün odatv'deki köşesinde "Nuriye ve Semih hakkında ne düşünüyorum" başlığıyla bir yazı kaleme alan Feyzioğlu sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Feyzioğlu, "Evvelki gün bir radyo programına katıldım. Sunucu, açlık grevi yapan iki akademisyenin durumunu sordu. Uzun uzun cevapladım.Bu konuşmam bazı kişilerce, içinden bir cümle alınarak çarpıtıldı" dedi.

Feyzioğlu,yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Radyo programında Sunucunun 'Niye daha candan savunmuyorsunuz Nuriye ile Semih'i?' sorusu üzerine şöyle cevap vermişim: 'Daha ne yapayım? Ben hukukçuyum. Bu iki kişiyi evlat edinmemizi beklemesin kimse, ama yanlışlıkları söylemek zorundayım. Yani önceki cümlelerimle birlikte diyorum ki; ‘olaylara duygusal bakamam.’ Ve bir kez daha ekliyorum; bu gerekçeyle suçlama ve tutuklama yanlıştır.'

ANCAK...

BİZE KASITLI VE ÖRGÜTLÜ SALDIRANLARIN MAKSADI BAŞKA.

Biz; üniter devleti, milli devleti, kimseye ayrımcılık yapmadan herkesi kucaklayan Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini savunuyoruz. Bundan rahatsız olanlar var.

İşte organize saldırıların nedeni bu.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım."

[ih2]