Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

Türkiye, bugünden itibaren Batı bölgelerinden başlamak üzere yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Pazartesi gününe kadar süreceği bildirilen yağışlar, Trakya ve Marmara Bölgesi'nde etkili olacak. Meteoroloji ve AKOM'dan dün peş peşe yapılan açıklamalarla yağış ve fırtınaya karşı vatandaşlar uyarılmıştı.

MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMINA POYRAZ ENGELİ

Marmara Denizi'nde dünden bu yana etkisini sürdüren poyraz, deniz ulaşımında da aksamalara neden oluyor.

Hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 23 şilep ve tanker, Tekirdağ ile Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. Gemilerin, hava şartlarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi.

3 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli'yle Sakarya'da çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışla Yalova'da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

"Kocaeli çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden sonra ve pazar günü çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sakarya çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden sonra ve pazar günü çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yalova çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren ve pazar günü kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

DAHA FAZLA