Meteoroloji müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bugün iç ve batı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul için de öğle saatlerinden sonra sağanak yağış beklendiği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve batı bölgelerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 

METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN SEL UYARISI

Yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağış nedeniyle ani sel ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"İç ve batı bölgelerimizde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün (18.06.2017 Pazar) Isparta, Burdur'un doğusu, Afyonkarahisar, Kütahya, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Çorum, Sinop, Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olarak görülmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL'DA ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT

Günlük değerlendirmede İstanbul için de öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği aktarıldı. 

DAHA FAZLA