'Mesaj geri alma' özelliği geliyor

'Mesaj geri alma' özelliği geliyor

Facebook, Cambridge Analytica skandalı sonrası aldığı karar ile mesaj geri alma özelliğini Facebook Messenger uygulamasına ekleneceğini duyurdu.

Cambridge Analytica skandalının ardından kullanıcı gizliliğine verdiği önemi arttıracağını söyleyen Facebook,  mesaj silme özelliğini en kısa zamanda Facebook Messenger’a getireceğini açıkladı.

Söz konusu yenilik, Mark Zuckerberg’in gönderdiği özel mesajların bir süre sonra otomatik olarak silindiğinin ortaya çıkmasının ardıdan geldi.

‘ZAMAN ALABİLİR’

Özelliğin kullanıcılara sunulmasının zaman alabileceğini belirten Facebook sözcüsü, “Bu özellik kullanıcılara sunulana kadar yöneticilerimizin mesajlarını silmeyeceğiz. Bunu daha önce yapmamız gerekirdi, yapmadığımız için üzgünüz.” dedi.

Üç Facebook çalışanı, Zuckerberg ile yaptıkları Messenger sohbetlerinde sosyal ağın kurucusu tarafından gönderilen iletilerin silindiğini ancak kendi yanıtlarının görünmeye devam ettiğini açıklamıştı.

Facebook, kurucu Mark Zuckerberg’in Messenger üzerinden gönderdiği özel mesajların bir süre sonra otomatik olarak silindiğini doğrulamıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Facebook sözcüsü,  “2014 yılında Sony Pictures e-postaları hack’lendikten sonra yöneticilerimizin iletişimlerini korumak için bir dizi değişiklik yaptık. Bunlar arasında Mark’ın Messenger’dan gönderdiği iletilerin saklanma süresinin sınırlanması da yer alıyor” demişti.

DAHA FAZLA