Merkel'den görüşme öncesi önemli mesaj

Merkel'den görüşme öncesi önemli mesaj

Merkel, partisinin Sosyal Demokrat Parti’yle (SPD) yapacağı görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre; Almanya’da koalisyon gündemi sürerken, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, SPD ile yapacakları koalisyon görüşmeleri öncesinde ‘istikrarlı hükümet’ açıklamasında bulundu.

Azınlık hükümeti formülünün istikrarlı bir çözüm olmadığı konusunda ısrarlı olan Merkel, amacın Avrupa ve dünyanın önünde duran sorunları çözebilmek için "iş yapabilecek kapasitede" bir hükümet kurulması olduğunun altını çizdi.

 "Büyük bir moral ve büyük bir destekle Sosyal Demokratlar ile ön görüşmelere giriyorum" diyen Merkel, CDU Yönetim Kurulu ile Başkanlık Divanı'nın oturumlarının sonrasında yaptığı açıklamada, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile aralarında hem farklılıklar, hem de bir dizi ortak nokta olduğuna işaret etti. Merkel bunlar arasında sosyal refahın güvence altına alınması, istihdam, dijitalleşme, modernleşme, Almanya'da eşit hayat şartlarının oluşturulması ve Avrupa'nın gelişim sürecinin devam ettirilmesi gibi konuları saydı.    

GÖRÜŞME 13 ARALIK’TA

13 Aralık Çarşamba günü CDU lideri Angela Merkel ile CSU lideri Horst Seehofer'in, SPD Genel Başkanı Martin Schulz ve partilerin Federal Meclis Grup Başkanları ile ilk kez Berlin'de bir araya gelmesi bekleniyor. 

SPD Parti Yönetim Kurulu ön görüşmelerin ardından Hristiyan Birlik partileri ile büyük koalisyonu yeniden oluşturmak üzere sondaj görüşmelerine geçip geçmeyeceğine Cuma günü karar verecek. Bu durumda sondaj görüşmeleri en erken Ocak ayının başlarında başlayabilecek.