Merkel: Rusya ile İslamcı teröre karşı ortak mücadele yürütmekten daha güzel bir şey olamaz

Merkel: Rusya ile İslamcı teröre karşı ortak mücadele yürütmekten daha güzel bir şey olamaz

Almanya Başbakanı Merkel, ""Rusya ile İslamist teröre karşı ortak mücadele yürütmek, Rusya ile normal ilişkilere sahip olmak ve Lizbon'dan Vladivostok'a uzanacak bir serbest ticaret bölgesi üzerinde çalışmaktan daha iyi bir şey olamaz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 53. Münih Güvenlik Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. 

"RUSYA İLE İLAMCI TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADEL ETMEK İSTİYORUZ"

Rusya ile ilişkilere değinen Merkel, "Rusya, AB'nin sınır komşusu ve mevcut farklılıklara rağmen, Moskova ile iyi ilişkiler geliştirme çağrısı yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.  

Türkiye'deki ziyareti sırasında Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan 'İslamcı terör' ifadesini bir kez daha kullanan Merkel, "Rusya ile İslamist teröre karşı ortak mücadele yürütmek, Rusya ile normal ilişkilere sahip olmak ve Lizbon'dan Vladivostok'a uzanacak bir serbest ticaret bölgesi üzerinde çalışmaktan daha iyi bir şey olamaz" dedi. 

"RUSYA İLE ORTAK ÇIKARLARA SAHİBİZ".

Rusya-NATO Konseyi toplantılarının düzenlenmesi nedeniyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e teşekkür eden Merkel, "Zor bir dönemden geçsek de, Rusya-NATO Kurucu Senedi'ne bundan sonra da bağlı kalınması gerekiyor" dedi.

Merkel, "İslami terörle mücadelede ortak yaklaşımlar geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda ortak çıkarlara sahibiz ve birlikte çalışabiliriz" diye ekledi. (Sputnik)