Merkel: Almanya'da düzenlenecek referandum etkinlikleri yasaklanabilir

Merkel: Almanya'da düzenlenecek referandum etkinlikleri yasaklanabilir

Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik 'Nazi' sözlerine Almanya'dan uyarılar gelmeye devam ediyor.

Son olarak, “Merkel, sen şu anda Nazi uygulaması yapıyorsun" diyen Erdoğan'a Almanya'dan ve Merkel'den tepkiler geldi.

Merkel tarafından yapılan açıklamada, "Türk liderlerin Nazi kıyaslamaları son bulmalı" denildi.

 AFP'nin haberine göre Merkel, Türkiye'nin 16 Nisan referandumuyla ilgili Almanya'da düzenleyeceği etkinlikleri yasaklayabileceklerini sözlerine ekledi.

Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkiler AKP'li bakanların Almanya'daki referandum kampanya etkinliklerinin iptal edilmesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu "Nazi uygulamalarına" benzetmesi nedeniyle gerginliğini koruyor. Merkel daha önce de Erdoğan'ın Nazi benzetmesine tepki göstermiş, bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.

HASARI ENGELLEMEK TÜRKİYE'YE KALMIŞ

Almanya Hükümet Sözcüsü Ulrike Demmer de "Erdoğan'ın Nazi karşılaştırması hiçbir şekilde kabul edilemez. Söylemlerini yumuşatma ve oluşabilecek kalıcı bir hasarı engelleme kararı Türkiye'ye kalmış" ifadelerini kullandı.

SCHULZ: NAZİ KIYASLAMASI KABUL EDİLEMEZ

SPD’nin Genel Başkanı ve eylül seçimlerinde başbakan adayı seçilen Martin Schulz de Nazi sözlerine şöyle teki göstermişti: “İki müttefikimize karşı çok açıkça tavrımızı da göstermemiz lazım. Almanya’ya veya başka AB ülkelerine nazi kıyaslaması kabul edilemez. Ülkemizde yaşayan insanların birbirine düşürmek isteyenlere ‘Dur’ demek zorundayız. Türkiye’de insanlar onlarca yıldır kamplaştırılıyor. Bizim bu mesajı Ankara’ya göndermemiz lazım. Biz insanların birbirine düşürülmesini istemiyoruz, ne burada, ne Türkiye’de.”