Meriç Nehri'ne düşen mülteci donarak hayatını kaybetti

Meriç Nehri'ne düşen mülteci donarak hayatını kaybetti

Meriç Nehri üzerinden sınırı geçmeye çalışan mülteci grubunda yer alan Pakistan uyruklu bir göçmen, nehir suyuyla ıslandığı için hipotermiye yakalanarak hayatını kaybetti.

Edirne'de bir mülteci grubu, Türkiye ile Yunanistan arasında sınır hattını oluşturan Meriç Nehri üzerinden gece saatlerinde Yunanistan'a geçtikten sonra Yunanistan güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Habertürk'ten Mesut Han'ın haberine göre, Yunanistanlı yetkililer mülteci grubunu aynı güzergah üzerinden geri gönderdi. 

Türkiye'ye dönen mülteci grubu, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde Kumdere Köyü yakınlarında karayolu kenarında jandarma tarafından durduruldu. Grubun içerisinde yer alan Pakistan uyruklu 18 yaşında M.G.'nin dönüş yolunda Meriç Nehri'ne düştüğü ve hava soğukluğunun da etkisiyle hipotermiye yakalandığı belirlendi. 

Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından İpsala Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Pakistanlı göçmen, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Mülteci grubunun diğer üyeleri ise Edirne Göç İdaresi'ne gönderildi. 

DAHA FAZLA