Meral Akşener'in sloganına AKP'den patent itirazı

Meral Akşener'in sloganına AKP'den patent itirazı

Meral Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti'nin "Türkiye iyi olacak" şeklindeki sloganına AKP'li isimlerden patent itirazı geldi.

Meral Akşener'in çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini verdiği İyi Parti'nin sloganına AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile 2014 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde AKP'den belediye başkan adayı olan Mustafa Esgin'den itiraz geldi.

Partinin logosunun ve "Türkiye iyi olacak" sloganının kendilerinin kullandığı logo ve sloganlar benzerliğine dikkat çeken AKP'li Türel konuya ilişkn detaylı açıklama yapacaklarını söyledi. 

"SLOGANIN PATENTİ BANA AİT"

AKP'li Esgin ise İyi Parti'nin kullandığı sloganıın patentinin kendisine ait olduğunu, sloganla ilgili 2014 yılında yaptıkları başvurunun 2015 yılında kabul edildiğini ve siyasi bir slogan olarak bir başka parti ya da kişi tarafından kullanılmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

Daha önce bu sloganı kullanmaya çalışan Türkiye'ye mal olmuş iki ticari firmanın ticari faaliyetlerinde kullanım hakkı ile ilgili itiraz ettik ve itirazımız kabul edildi. Firmalardan biri de benzer bir sloganı kullandığı için ona da itiraz ettik o itiraz süreci henüz sonuçlanmadı. Fakat şu kesin ki, 2015 yılında patentinin aldığımız 'İyi gelecek' sloganı siyasi bir amaçla, siyasi bir yapı tarafından kesinlikle kullanılamaz. Bununla ilgili itiraz sürecini başlattık. Sloganın telif hakları benim adıma tescilli olduğu için bundan doğan bütün hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.