Menzil tarikatının mollası satırlı saldırıyı teşvik etmiş

Menzil tarikatının mollası satırlı saldırıyı teşvik etmiş

Menzil tarikatı üyesi eşi tarafından satırla öldürülmeye çalışılan kadının oğlu “Vakfın mollası kışkırtıcı bir dil kullanıyordu. Olaydan üç gün önce satırı bilemiş.Vakıfta bu konuşulmuş” diye konuştu.

Menzil tarikatı Menzil tarikatına mensup eşi Halil Adil Gürses tarafından uyurken kafasına sekiz kez satırla vurulan Necmiye Gürses’in yaşam mücadelesi devam ediyor. 10 çocuk annesi Necmiye Gürses’in oğlu Halit Gürses, “O adam bize namaz kılmamız konusunda baskı kurar, gittiği vakfa gitmemizi isterdi. Biz, gitmeyince annemizle kavga ederdi. Birkaç kez o vakfa gittim. Vakfın mollası sürekli tahrik edici ve kışkırtıcı bir dil kullanıyordu. Duyumlarımıza göre olaydan üç gün önce, annemin kafasına vurduğu satırı bilemiş. Vakıfta bu konuşulmuş” dedi.

Menzil tarikatı ile ilişkili Süleymaniye Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği’nde şoförlük yapan Halil Adil Gürses, dini bir sohbetten döndüğü gecenin sabahı eşi Necmiye Gürses’i satırla yaralamıştı. Eşini yaraladıktan sonra telefonu mollasına teslim eden Gürses, karakola giderek teslim olmuştu. Çıkarıldığı mahkeme tarafından, ‘kasten öldürme suçuna teşebbüsten” tutuklanmıştı.

‘BU ADAM BENİ UYKUDA ÖLDÜRÜR’

Cumhuriyet'ten Serhan Avşar'ın haberine göre, Halit Gürses, annesi ve babası arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını söyleyerek, “Bizlere namaz kılmamız konusunda baskı kurar, gittiği vakfa gitmemizi isterdi. Bizimle ilgili konularda sürekli annemize saldırırdı. Geçen yıl ramazan ayında küsüp evden ayrıldı. Annemin gönlü bir türlü o yaşta bir adamın ayrı yaşamasına dayanmıyordu. Bir müddet sonra vakfın mollası Mustafa bizi aradı. ‘O, adamı eve getireceğini’ söyledi.Böylelikle eve geri döndü” diye konuştu. 

Babasının yoğun isteği üzerine birkaç kez vakfın mollasını dinlemeye gittiğini söyleyerek, “Molla sohbetinde, ‘Eşinizin, kız kardeşinin düğünü var. Siz eşinizin gitmesini istemiyorsunuz. O gitmek isterse, onu boşayabilirsiniz’ gibi konular anlatıyordu. Kışkırtıcı bir üslubu vardı. O adam teslim olduktan sonra molla görüşmek için bizi aradı. Kabul etmedik” dedi. 

Necmiye Gürses’in komşularına, ‘Bu adam beni uykuda öldürür’ dediğini aktaran Gürses, şöyle devam etti: “O adamdan o kadar çok korkuyordu ki bunu söylemiş. Evlilikleri boyunca annem hep kahır çekti. Dün doktoruyla görüştük. Annemizin durumu halen çok ağır.”

Kadına vahşice saldıran  Halil Adil Gürses “Eşimin umursamaz tavrı yüzünden şoka girdim. Çünkü beni erkeği olarak görmüyor, lafımı dinlemiyordu. Pişmanım.”

 

DAHA FAZLA