Melisa Sağlam'a şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'e tahliye!

Melisa Sağlam'a şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'e tahliye!

Melisa Sağlam'a şort giydiği gerekçesiyle saldırdan Ercan Kızılateş toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi.

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a şort giyindiği için minibüste saldıran Ercan Kızılateş "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan 1 yıl 8 ay, "cebir kullanarak "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen Kızılateş tahliye edildi.

Kızılateş "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

NE OLMUŞTU?

 Pendik'te 14 Haziran 2017 tarihinde minibüste şort giydiği gerekçesi ile Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızılateş, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmış ancak hakkında, "Vergi Kanunu'na muhalefet" suçundan kesinleşmiş cezası bulunduğu için cezaevine gönderilmişti. Savcılığın itirazı üzerine 22 Haziran 2017 tarihinde yeniden hakim karşısına çıkarılan Kızılateş, bu kez Sağlam'a saldırı suçundan da tutuklanmıştı.

DAHA FAZLA