Melih Gökçek'ten skandal 'tecavüz' tweeti

Melih Gökçek'ten skandal 'tecavüz' tweeti

ODTÜ mezuniyetinde açılan pankartları Twitter hesabından paylaşan Gökçek'in tecavüz ve tacizle ilgili skandal tweeti sosyal medyada tepki çekti.

Ankara’nın eski belediye başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’nün mezuniyet töreninde açılan bir pankart konusunda attığı tweet’le büyük tepki çekti. Gökçek, öğrencilerin son dönemde artan tecavüz vakalarına ve bu konudaki bazı yaklaşımlara tepki gösteren “Tecavüze sebep olan şeyler” pankartının fotoğrafını paylaştı.

Söz konusu pankartta, ‘Tecavüze sebep olan şeyler’ çoktan seçmeli bir soru olarak görüyor, şıklar arasında da ‘Gece dışarı çıkmak, mini etek giymek, sarhoş olmak, cilveleşmek ve tecavüzcü’ seçenekleri bulunuyor. Pankartta, ‘tecavüzcü’ seçeneği işaretli.

Gökçek ise tweet’inde, “Madem nedenini biliyorsunuz, siz de ilk dördünü yapmayın yapanlar salak mı” ifadelerini paylaştı. Eski belediye başkanının bu sözleri sosyal medyada tepki çekti. Bir kullanıcı “etek giyene, sarhos olana, cilvelesene, gece disari cikana tecavuz edilebilir mi diyorsun sen?” diye yazarken, bir diğeri “sen pankartı çok yanlış anlamışsın” tepkisini gösterdi.

Diğer bazı tepkiler şöyle:

“Bu paylaşımı yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış birisi ve çeyrek asır yürütmüş bu zihniyetin insanlıktan çok uzak olduğu aşikar kaldiki topluma örnek olması gereken bir kişi”

“Toplumun en çok muzdarip olduğu ve içinin yandığı bir mesele üzerine alaycı bir paylaşım yapmak da sana yakışır Melih… "

“Gercekten yorumunuz buysa; ilk 4 ün oldugu durumlarda yapılan tecavüzleri destekleyip haklı buluyorsunuz demektir. Gercekten tecavüz yasası cıkarmaya niyeti varsa hükümetin önce sizin gibilerden kurtulmaları gerekir. Ne boş ne kötü kafalar bunlar! Büyük konusmasın kimse”

“Eylul, Ecrin,Ensar Vakfı magdurları, Karaman yurt magduru cocuklarda da mı ilk dördünü yapmisti, terbiyesiz insan?!”

“Ya ayarın kaçıyor senin artık. Adamlar zekice kimseye hakaret etmeden pankart açmışlar. Ama senin her lafın hakaret her lafın küfür. Gece dışarı çıkmak tezavüze sebep yani senin mantığında?!! Yazık valla ülke kimlerin elinde…”

DAHA FAZLA