Melih Gökçek: Fethullah Gülen'in ekibine sahip çıktığımızı inkar etmiyoruz

Melih Gökçek: Fethullah Gülen'in ekibine sahip çıktığımızı inkar etmiyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cemaat 17-25 Aralık'ta FETÖ'ye dönüştü. Ankara'dan ve bütün Türkiye'den yararlandılar. Biz AK Partililer olarak belirli bir dönemde Fetullah Gülen'in ekibine sahip çıktığımız inkar etmiyoruz. Seri katil olduklarını görünce ilişkimizi kestik" dedi.

Adı sık sık Fethullah Gülen cemaatiyle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Habertürk TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"FETHULLAH GÜLEN'İN EKİBİNE SAHİP ÇIKTIK"

AKP ile Fethullah Gülen cemaatine ilişkin itiraflarda bulunan Gökçek, "Cemaat 17-25 Aralık'ta FETÖ'ye dönüştü. Ankara'dan ve bütün Türkiye'den yararlandılar. Biz AK Partililer olarak belirli bir dönemde Fetullah Gülen'in ekibine sahip çıktığımız inkar etmiyoruz. Seri katil olduklarını görünce ilişkimizi kestik. FETÖ'cüler Kılıçdaroğlu'nu esir aldılar. Danışmanları FETÖ'cü. 17-25'ten FETö işlerini CHP ile götürdü. Şuan da o milletvekilleri ayrılmadı. Sen hala FETÖ'ye tek kelime etmiyorsun. AK Parti'de genel olarak temizlendi. İçinden yine çıkabilir ama bakanlarda Bylock iddiası bir propagandadır. FETÖ'ye bağlı AK Parti milletvekili olsaydı referandum kararı meclisten çıkar mıydı?" dedi. 

"FETÖ SUİKAST DÜZENLEYEBİLİR"

Fethullah Gülen cemaatinin suikast düzenleyebileceğini söyleyen Gökçek, "FETÖ'cülerin bundan sonra yapmaya teşebbüs edecekleri tek şey suikasttir. Cumhurbaşkanımıza yapmak isterler, Bakanlarımıza yapmak isterler, muhalefet liderlerine yapmak isterler. Sırf ortalık karışsın diye isterler. İkincisi hapiste olanların vatandaşları tahrik ederek isyan çıkarmaları. FETÖ'ciler hapishanelerden kaçmaya çalışacaklar. Bu konuda benim değişik yerlerden duyumum var" dedi. 

"BİR DÖNEM DAHA"

Yeniden belediye başkanlığına aday olacağını açıklayan Gökçek, "Allah nasip ederse, parti başkanım da uygun görürse, vatandaşta oy verirse bir dönem daha hizmet etmek istiyorum. Yapacağıma inanıyorum. Belediye başkanlığım halk tarafından beğenilmese beş defa üst üste seçilemezdim diye düşünüyorum" dedi. 

"650 MİLYON DOLARI NASIL GETİRECEĞİM?"

Gökçek, yurt dışından ülkeye para soktuğu iddialarına ilişkin ise, "Özellikle FETÖ'cüler benden inanılmaz şekilde rahatsız. Bir insan en güzel şekilde nasıl yıpratılır? Yalan yanlış haberlerle. Yav o kadar saçma bir iddia olabilir mi? 650 milyon doları ben nasıl getireceğim? Böyle bir aptallık, saçmalık, geri zekalılık var mı? Bunu yapan adam FETÖ'ye çalışıyor. İnsanları karala, iftira at. O kadar ters o kadar ahlıksızca bir iddia ki. Bu iddiaların sahiplerini takip edip yakalatıyorum" dedi.