Meksika'daki depremde hayatta kalanlar için yumruklar havada

Meksika'daki depremde hayatta kalanlar için yumruklar havada

Meksika'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde hayatta kalanlar için arama ve kurtarma çalışmalarında yumruklar havaya kaldırılıyor.

Meksika'da Salı günü meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 273'e yükseldi. Başkent Meksiko ve çevresindeki birçok binayı yerle bir eden depremin ardından, arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; arama ve kurtarma çalışmaları özellikle başkentte çöken Enrique Rebsamen İlkokulu'nda yoğunlaştı. İlkokulun enkazı altında hâlâ hayatta olanların bulunduğuna inanılıyor.

Meksika'dan gelen görüntülerde, arama ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilerin iki yumruklarını birden havaya kaldırdıkları görülüyor. Bu yöntem ile, arama-kurtarma çalışanlarının enkaz altındaki sesleri duyabilmek için etraftakilerden tamamen sessiz olmaları isteniyor.

Kurtarma çalışmalarına profesyonel ekiplerin yanı sıra gönüllü vatandaşlar da katılıyor. Kısa sürede örgütlenen gönüllülerin hayatta kalanları bulmak için çalışmalara katıldığı, sıra sıra dizilip su taşıdığı da görüntülere yansıdı.

Sosyal medyada ise bilgilendirme afişleri paylaşılıyor. Aşağıda yumruk sembolünün kullanıldığı afişte, "Yumruklar yukarı. Hayatta kalanlar yardım istiyor" yazıyor.

Alttaki afişte ise soldan sağa sırasıyla "Sessizlik, hareket etme, çalışmaya devam et ve suya ihtiyacımız var" yazıyor.