Meclis’te vakıf ve dernek yurtları için verilen araştırma önergesi reddedilmiş!

Meclis’te vakıf ve dernek yurtları için verilen araştırma önergesi reddedilmiş!

Adana Aladağ’da tarikata ait öğrenci yurdunda çıkan yangında 13 kişi hayatını kaybederken, Meclis’te öğrenci yurtlarına ilişkin verilen soru önergesinin reddedildiği ve meclis gündemine girmediği ortaya çıktı.

Türkiye Adana Aladağ’da gelen, tarikata ait bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 13 çocuğun hayatını kaybetmesine üzülürken, Meclis’te öğrenci yurtlarına ilişkin verilen soru önergesinin reddedildiği ve meclis gündemine girmediği ortaya çıktı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 20 milletvekili ile birlikte Meclis'e sunduğu Araştırma Önergesi'nin görüşülmediği kaydedildi. CHP Adana Milletvekili Türkmen Ensar Skandalı sonrası 1 Nisan 2016 tarihinde Meclis'e araştırma önergesi verdi. Önergede vakıf ve derneklerin, kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı yurtların araştırılması ve tespit edilmesi istendi. Ancak önerge Meclis Genel Kurulu'na getirilmedi.

Birgün’de yer alan habere göre CHP'li Türkmen 1 Nisan tarihli önergede şu ifadelere yer vermişti:

“Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşları, vakıf ve derneklerin açtıkları tüm öğrenci yurtlarının tespiti, öğrencilere yurt yapımı amacıyla kamu arazilerini ve binalarını düşük bedelle ya da bedelsiz devreden kamu kurum, kuruluş ve yerel yönetimler ile bu arazi ve binaları alan vakıf, dernek ve benzer kuruluşların belirlenmesi, özel yurtların daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve öğrencilerin yurt ihtiyacının giderilmesi için alınacak önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.”