Meclis'te HDP'li vekillere saldırı: 2 yaralı

Meclis'te HDP'li vekillere saldırı: 2 yaralı

AKP'liler Meclis'te eleştiri yapan muhalefet vekillerine saldırdı. AKP'li Dilipak da kadın vekillere "Adam olacaksınız" sözleriyle tehdit savurdu.

Meclis Genel Kurulu’ndaki Teşvik Torba Tasarısı'nın görüşmeleri esnasında, Afrin operasyonu için yapılan eleştirilere tahammül edemeyen AKP'li vekiller HDP'li vekillere saldırdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Mahmut Toğrul’un "TSK Afrin'de etnik temizlik yapıyor" sözlerine  AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Asker ülkesi için savaşıyor, sivil öldürülüyorsa onu sizin PKK’lılarınız yapıyor, bu kürsüden böyle bir şey söyleyemezsiniz, bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum” şeklinde HDP'li vekilin üstüne yürüdü. Yapılan saldırıda HDP’li Müslüm Doğan ve Toğrul aldıkları darbeler nedeniyle yaralandı. Vekiller Meclis’teki ilk yardım merkezine giderek tedavi oldu. 

KADIN VEKİLLERE: ADAM OLUN

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Filiz Kerestecioğlu’nun olaya tepki göstermesi üzerine bu sefer AKP'li Mehmet Uğur Dilipak, kadın vekillere “Adam olacaksınız” şeklinde bağırdı. HDP'li Kerestecioğlu da, “Hayır adam değil kadın olacağız, siz de bu söyleme alışacaksınız” şeklinde tepki gösterdi.

'100 KİŞİYLE 3 KİŞİYE SALDIRIYORSUNUZ'

AKP'li Bayram Özçelik ile tartışan Beştaş da “100 kişiyle 3 kişiye saldırıyorsunuz” dedi.