Meclis’te AKP’ye zor soru: 30 milyar doları kime verdiniz?

Meclis’te AKP’ye zor soru: 30 milyar doları kime verdiniz?

“30 milyar doları yandaşa mı verdiniz?”

İleri Haber

Meclis Genel Kurulu’nda AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere yardım olarak verildiğini iddia ettiği 30 milyar dolarla ilgili soru soruldu.

CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Suriyelilere yapıldığı ileri sürülen 30 milyar doları sordu.

‘İKTİDAR BU PARANIN NEREYE GİTTİĞİNİ AÇIKLAMALI’

Suriyelilere dağıtıldığı iddia edilen 30 milyar dolar hakkında resmi bir belgeye ulaşılamadığını belirten Yedekci “Siyasi iktidar Suriyelilere 30 milyar dolar para yardımı yapıldığını söylemiştir ama bu 30 milyar doların nereye ne şekilde yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştır. Bu konuda herhangi bir belgeye de ulaşamadık. Ne Meclise ne kamuoyuna bu konuda bir açıklama yapılmadı” diye konuştu.

‘İSTANBUL’DAKİ SURİYELİLERİN SAYISINI VE YARDIM MİKTARLARINI AÇIKLAYIN’

 “İstanbul Milletvekili olarak soruyorum, İstanbul'da kaç Suriyeli yaşıyor ve bu Suriyelilere bu paralar kaç para olarak aktarılmıştır ve hangisine ne kadar aktarılmıştır? Bu konularda bir bilgi sahibi değiliz. Bugün 30 milyar dolar yaklaşık olarak 120 katrilyon liradır” diyen Yedekci, söz konusu miktarın çok büyük olduğunu ifade etti.

‘30 MİLYAR DOLAR YANDAŞA MI VERİLDİ’

“Esnaf siftahsız dükkânını kapatırken, işçi evine ekmek parası götüremezken, öğrenciler yürüyerek okullarına giderken yol paraları yokken, bu paraların Suriyelilere gönderildiği, verildiği söyleniyor” diyen Yedekci sözlerine şöyle devam etti: “Kimlere verildiği konusunda bizim endişelerimiz var. Acaba yandaşlara mı verildi, yakınlara mı verildi, akrabalara mı verildi diye endişelerimiz var.”

‘30 MİLYAR DOLAR HARCADIK’

Yaptığı konuşmalarda Suriyeli mültecileri batıya karşı sık sık pazarlık konusu yapan ve her ağzı açıldığında ‘para’ isteyen Erdoğan, “Devlet olarak bize hicret eden kardeşlerimize 30 milyar dolar harcama yaptık. 2 milyon Suriyeli kardeşimizi burada ağırlıyoruz. Batı 100 kişinin 500 kişinin hesabını yaparken biz 2 milyon insanı burada ağırladık. Verdikleri sözleri hiçbir zaman tutmadılar. Şunu diyebilirsiniz; Bir şey vermediler mi? Bütün bu süre içinde 3 milyar dolar vereceklerdi. Yıl sonuna kadar 3 milyar daha verecekler. Toplam verdikleri 725 bin dolardır” demişti.