Meclis önünde kendini yakan işçiye hastanede polis ablukası!

Meclis önünde kendini yakan işçiye hastanede polis ablukası!

TBMM önünde kendisini ateşe vererek yakan inşaat işçisi Sıtkı Aydın'ın tedavi gördüğü hastanede avukatı olmadan polis ablukası eşliğinde ifadesinin alındığı öğrenildi.

İleri Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde önceki gün kendisini ateşe vererek yakan inşaat işçisi Sıtkı Aydın'ın tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesinde fiilen abluka altında avukatsız olarak ifadesinin alındığı öğrenildi.

İnşaat-İş Sendikası Avukatı Kazım Bayraktar ile görüşmesi engellenen Aydın'ın hastane odası önünde 'valilik emri ile' polislerin yığıldığı bilgisi verildi.

Avukat Bayraktar tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kendini yakan inşaat işçisi Sıtkı Aydın ile sendika avukatı olarak görüşmem fiilen engellendi. Polis ve hastane personeli odanın kapısı önüne doluştu. Valilik emri olduğunu söylüyorlar. Çok korkmuşlar belli ki.

Kendini yakan inşaat işçisi Sıtkı Aydın valilik emri ile Ankara Numune Hastanesinde fiilen abluka altına alındı. Avukatsız ifadesi alınıyor.  Ailesi de baskı altında. Hastane önünde bekliyoruz.

İnşaat işçisi Sıtkı Aydın'ın kendini meclis önünde yakması AKP/devletin yüreğini ağzına getirdi. Tunus'u, Gezi'yi, yazar kasa olayını hatılradı. Avukat sıfatı ile görüşme yapmam engellendi, şu an kimseyi görüştürmüyorlar, işçi hastane odasında abluka altında, valiliğin gayrı resmi emriyle."

POLİS: VALİLİK EMRİ VAR

İnşaat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada ise, hastaneye girişi engellenen Avukat Bayraktar'ın polis ve hastane personeli ile arasında geçen konuşma şöyle duyuruldu:

Polis: Siz kimsiniz?

Kazım Bayraktar: Ben avukatım işçiyle görüşmeye geldim.

Polis: Giremezsiniz.

Bayraktar: Gözaltı işlemi yapıyorsunuz.

Polis: Siz kimsiniz?

Bayraktar: Ben avukatım girerim.

Polis: Giremezsiniz.

Bayraktar: Gözaltı işlemi varsa açıkça söyleyin.

Polis: Gözaltı işlemi, valilik emri var.

Bayraktar: Valilik bu konuda emir veremez varsa gösterin.

Polis: Şu an ifadesi alınıyor.

Bayraktar: İfadesi alınıyorsa avukat olarak yanında bulunacağım.

Polis: Şüpheli sıfatıyla değil muşteki sıfatıyla.

Bayraktar: Müşteki de olsa sendikanın avukatıyım. Müşteki sıfatıyla da olsa yanında bulunacağım.

Polis: Vekaletiniz var mı?

Bayraktar: Yetkim var inşaat işçileri sendikasının avukatıyım. Sendika üyeliği seni ilgilendirmez gözaltı işlemi yapmıyorsan çekil. Gözaltı işlemi yapıyorsan kendisine sor müdafisiyim.

Hastane personeli: Amirin emri var giremezsiniz. İçerde ifadesi alınıyor.

Bayraktar: İfade alınıyorsa ben avukat olarak yanında bulunacağım.

(Polis amiri Bayraktar'ın önünü keserek yetki belgesi soruyor. Avukat Bayraktar tüm cevapları veriyor. Polis kapının önüne yığılarak içeri girilmesini engelliyor.)