MEB'den yeni açılacak okullarda mescit ve abdesthane zorunluluğu!

MEB'den yeni açılacak okullarda mescit ve abdesthane zorunluluğu!

MEB'in Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde yaptığı yeni düzenlemeye göre, yeni açılacak okullar için abdesthane ve mescit zorunluluğu getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'ne ilişkin yeni bir düzenleme gerçekleştirdi. Sözcü'den Yurdagül Uygun'un haberine göre, yeni düzenlemeyle, kurumların açılabilmesi için her kurumda abdesthane ile doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit bulunması zorunlu tutuldu. 

Düzenlemede ayrıca her kurumda, yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, mutfak/ yemekhane /kantin/ kafeterya, teshin/ısı merkezi, su deposu, sistem odası, ilgili mevzuatına göre sığınak, depo/araç-gereç odası/arşiv odası, kurumun türüne göre yeterli sayıda tuvalet ve lavabo, ayrıca pansiyonlar hariç her kurumda müdür odası bulunması gerekiyor. Yönetmelikte iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında belirtilen sayıda çalışan bulunan kurumlarda iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ve revir odası bulunması da zorunlu tutuldu.

Bunun dışında örgün eğitim kurumları için temin edilen binalarda, anaokulu açılabilmesi için etkinlik/oyun odasında öğrenci başına en az 2.40 metrekare, ilkokul açılabilmesi için dersliklerde en az 1.60 metrekare, ortaokul veya lise açılabilmesi için dersliklerde en az 1.85 metrekare kullanım alanı bulunması gerekiyor.

Yeni düzenlemeye göre, kurumlara adlar, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarına il millî eğitim komisyonu kararına dayalı olarak valilikçe, diğer kurumlara ise il millî eğitim komisyonu kararına dayalı olarak valilik teklifi üzerine bakanlıkça verilecek.

DAHA FAZLA