MEB'den tecavüzcü Ensar Vakfı'yla ortak 'Türkiye Değer Ödülleri' projesi!

MEB'den tecavüzcü Ensar Vakfı'yla ortak 'Türkiye Değer Ödülleri' projesi!

Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da 45 erkek çocuğa istismar skandalıyla bilinen yandaş Ensar Vakfı ile ortak 'Türkiye Değer Ödülleri' projesi düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da ‘misafirhane’ adı altındaki kaçak yurtlarında erkek çocuklara istismar skandalıyla bilinen yandaş Ensar Vakfı ile işbirliğinden vazgeçmiyor.

MEB, bütün yaşananlara karşın bu yıl da “Türkiye Değer Ödülleri” projesi kapsamında bakanlığa bağlı bütün okulları Ensar Vakfı için seferber etme kararı aldı. Çocuklar, bu yıl için belirlenen “cesaret” teması ile yeniden dini vakfın değerlendirilmesine sunulacak. Bakanlık da projede insan kaynağı yaratma rolüne devam edecek. 20 Mart’tan itibaren okullara gönderilen resmi yazılarla duyurulan proje kapsamında, 22 Ekim’de düzenlenecek ödül törenine kadar okul yönetimleri ve il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak işlemlerin talimatları iletildi.

ÇOCUKLARI MEB TAŞIYACAK

İl milli eğitim müdürlüklerine, okul müdürleri ile yapılacak toplantılarda projenin gündem yapılması talimatı veren MEB, ortaokul, lise ve imam hatiplerde toplantılar düzenlenmesi, afiş ve broşürlerin dağıtılması ile bütün öğretmenlerin proje hakkında bilgilendirilmesi görevini de okul müdürlerine verdi. Öğrencilerin ve okulların organize edilmesini MEB’e bırakan Ensar Vakfı da tüm ödül organizasyonunun hazırlanması, yol ve konaklama ile diğer masraflarının karşılanmasını üstlendi.

Cumhuriyet’in haberine göre Türkiye birincilerine 6 bin TL, ikincilere 5 bin TL, üçüncülere de 4 bin TL ‘Ensar Bursu’, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisi ödül alması durumunda 4 bin TL ‘Teşvik Ödülü’ verilecek olması da dikkat çekti.

DAHA FAZLA