MEB’den imam hatipler için yarışma: ‘Genç Bilâller’ ve ‘Yıldız Bilaller’

MEB’den imam hatipler için yarışma: ‘Genç Bilâller’ ve ‘Yıldız Bilaller’

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Dini Eğitim Portalı yayına başladı. 

MEB’in web sitesinde “Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, gerçekleştirilen akademik, bilimsel, mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif yarışma ve etkinlikler için “Din Öğretimi Portalı” oluşturuldu” deniliyor.

LİSELERE GENÇ, ORTAOKULA ‘YILDIZ BİLAL’

Dini Eğitim Portal’ında, İmam Hatip Liseleri için “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, “Genç Nidâ” Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları, “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması, “Genç Bilâller” Ezan Okuma Yarışması “Genç Hatipler Minberde” Hutbe Okuma Yarışması gibi yarışmalar düzenlenecek.

İmam Hatip Ortaokulları için ise “Yıldız Nidâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması “Yıldız Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, “Kur’an’ın Yıldız Muhafızları” Hafızlık Yarışmaları, “Yıldız Bilâller” Ezan Okuma Yarışması gibi yarışmalar yer alıyor.

Yarışma programında yalnızca imam hatipler yer almıyor.Liseli öğrenciler için "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" da programda yer alan yarışmalar arasında bulunuyor.

YARIŞMALARA MİLYONLUK BÜTÇE

MEB, 2017 Performans Programında dini etkinliklere milyonluk bütçe öngörülüyor. Öğrencilerin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarındaki faaliyetlere katılımının artırılması için dini etkinlikleri yeterli gören MEB, 2017 yılında imam hatip okullarında düzenlenecek “Kırk Ayet Etkinlikleri” için 1.1 milyon TL, “Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları” için 1.1 milyon TL, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” için 240 bin TL, “Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması” için 120 bin TL, “Hutbe Okuma Yarışması” için 120 bin TL harcayacak. Bakanlık ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilecek “Yaz Eğitim Etkinlikleri” için yaklaşık 1 milyon TL ayıracak.

DAHA FAZLA